Aktualno - oznanila

ZVONJENJE: V času, ko je cerkev zaprta za bogoslužje, ne bomo zvonili četrt ure pred sv. mašo (to bi bilo vabljenje k sv. maši), pač pa ob uri, ko se bo maša začela - z "enim zvonom".

TEDEN DRUŽINE 2020: Med 19. in 25. 3. obhajamo Teden družine, tokrat pod geslom »Kdor se uči, je mlad.« Na klopi pred cerkvijo so na razpolago zloženke, namenjene družinam. Na njej boste za vsak dan našli življenjsko zgodbo, molitev in iztočnico za pogovor v družini. Te vsebine bodo objavljene na pastoralnem portalu Pridi in poglej: http://portal.pridi.com. Na Radiu Ognjišče boste lahko prisluhnili pričevanjem in vsakodnevnemu nagovoru pri večerni sv. maši.

MAŠNI NAMENI pa so objavljeni na prvi oz. domači strani (zavihek "DOMOV"), spodaj.

KRIŽEV POT: molite ga doma!

40 DNI BREZ ALKOHOLA: Slovenska Karitas nas tudi letos vabi, da se pridružimo akciji 40 dni brez alkohola, pod geslom Za zdravje in za dobre odnose. Na razpolago so posebne zgibanke. Na solzici, ki jo prav tako lahko vzamete, pa piše: 40 dni ne pijem, ne ponujam alkohola in prispevam k varnosti v prometu.

  • POGLOBIMO POSTNI ČAS: Karitas spodbuja tudi postno akcijo Poglobimo postni čas, saj je post čas za dobra dela, odpoved in molitev za ljudi v stiski. Postni čas naj bi preživeli skromno. Privarčevana sredstva in pozornost pa naj bi namenili ljudem, ki nas potrebujejo.

ROMARSKI SHOD V ČAST FATIMSKI MATERI BOŽJI bo v soboto, 14. marca. Odpovedan. Bo pa ta dan popoldne od 15:30 do 17h odprta cerkev za maksimalno 10 (zdravih!) vernikov za zasebno molitev.

PAPEŠKA NEDELJA bo v nedeljo, 15. marca. Bogu se bomo zahvalili za papeža Frančiška ob 7. obletnici izvolitve.

ORATORIJSKI DAN bo v soboto, 21. marca. - ODPOVEDANO!

OBHAJANJE MATERINSKEGA DNEVA: Glavna prireditev, namenjena našim materam, ki jo pripravlja naša Župnijska Karitas v sodelovanju z otroško-mladinskim pevskim zborom, bo v nedeljo, 22. marca, po sv. maši ob 10:30. (ODPOVEDANO!)

IZBIRA ČLANOV ŽPS bo prestavljena na kasnejši čas! Podrobnosti bodo oznanjene naknadno. (Že zdaj iščite primerne osebe, ki jih boste predlagali v ta tako pomemben organ in molite, da bi tudi v prihodnje imeli dober župnijski pastoralni svet.)

VSESLOVENSKO SREČANJE MOŽ: Več o programu in prijavi na spletnih straneh: http://moskaduhovnost.si in http://krscanski-mozje.si SREČANJE JE ODPOVEDANO OZ. PRESTAVLJENO ZA NEDOLOČEN ČAS...

 

NAVODILA GLEDE VAROVANJA PRED KORONAVIRUSOM: Nekoliko starejša pravila, a vendar vedno aktualna: Če zbolimo, ostanemo doma. Upoštevamo pravila higiene kašlja (to pomeni, da si ob kašljanju usta zakrijemo z robčkom ali rokavom). Ne dotikamo se oči, nosu in ust. Redno si umivamo roke z milom in toplo vodo ali uporabimo razkužilo za roke. Izogibamo se zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Začasno iz kropilnikov umikamo blagoslovljeno vodo. Verniki naj se pri vstopu v cerkev spoštljivo pokrižajo in pokleknejo. Pri pozdravu miru duhovnik in verniki opustijo stisk roke. Škofje vernike prosijo, da obhajilo spoštljivo prejemajo samo na roko.

KRIŽEV POT, ZDRUŽEN Z ROMANJEM. bo v soboto, 4. aprila, in sicer nekje v bližini Ljubljane naj bi molili križev pot v naravi, spotoma pa naj bi obiskali skupnost Barka. - ODPOVEDANO!

 

  • ŽUPNIJSKA KARITAS: Ko že govorim o Karitas: v mesecu marcu bo naša župnijska Karitas izjemoma imela spremenjene uradne ure, ker še nimamo hrane.
  • V postnem času bi kot vzklik za "Skrivnost vere" vzklikali: "Kadar uživamo ta kruh", ob petkih pa "Reši nas, Odrešenik sveta".