Verouk - urnik in aktualne zadeve

PRAKTIČEN NASVET GLEDE VZGOJE

Starši, povejte svojim otrokom, da ni nujno, da je vse, kar jih učijo v šoli in vrtcu, tudi resnično. Lahko, da bodo tam slišali tudi kako moderno zavajujočo neresnico, olepšano in začinjeno laž. - Naj torej otroci razmišljajo s svojo glavo, saj noben politični sistem nima pravice vplivati na versko prepričanje in notranjo svobodo človeka. Žal se je v zgodovini že dogajalo in se očitno še dogaja, da se rojevajo sistemi, ki želijo “prati možgane ljudem”.

Zle sile želijo pod pretvezo svobode pahniti človeka v novo sužnost. Takšna je bila taktika hudobnega duha že v raju. To se ponavlja tudi danes. Posledice nasedanja takšnemu zavajanju so pa katastrofalne. (Če si npr. nekdo spremeni spol, ne more več nazaj “v staro kožo”.) Vsaka ideologija ima krute posledice: od zasužnjevanja in novih delitev med ljudmi, do velikega trpljenja konkretnih žrtev...

Kristjani želimo zvesti Bogu in razodetju in seveda tudi zdravi pameti. - Starši, stari starši, botri in vsi, ki nam ni vseeno glede otrok in naše prihodnosti, zagovarjajmo naravno družino, tudi če bomo deležni posmeha in odklanjanja okolice. Samo Bog je tisti, ki nas resnično notranje osvobaja in nam po Jezusu deli pravo življenje, ki bo za vso večnost. Zato povejmo otrokom besedo resnice in jih usmerjajmo k Božji ljubezni!

 

URNIK VEROUKA V LETU 2022/23

1. RAZRED: PONEDELJEK OB 16h

2. + 3. RAZRED: ČETRTEK OB 14:30 ali TOREK OB 17:30 - 18:00

4. RAZRED: ga ni v naši župniji

5. + 6. RAZRED: PONEDELJEK OB 15h

7. + 8. RAZRED: PONEDELJEK OB 15h ali v ČETRTEK popoldne (ura bo še določena) ali v PETEK 7:00 - 7:30

 

POVABLJENI K OGLEDU (filmčki iz misijonov oz. z misijonsko tematiko): https://bit.ly/3MFv8S2

 

PRIPOROČAMO tudi ogled kateheze o bl. Alojziju Grozdetu (v kolikor je niste pogledali že spomladi):

https://youtu.be/Dk8AxuJm3EQ