ORATORIJ 2022

ORATORIJ 2022 bo v kisovški župniji potekal od 25. do 29. julija 2022, in sicer od 9h dopoldne do 15h popoldne. Za en obrok hrane na dan bo poskrbljeno. Poskrbljeno bo tudi za pijačo. Lahko pa imajo s seboj tudi svojo pijačo, saj je poleti nujno, da veliko pijemo. V sredo je predviden izlet z avtobusom, zato bo ta dan oratorij trajal nekoliko dlje. V petek popoldne pa je predvidena zaključna sv. maša, na katero boste povabljeni tudi starši (ura sv. maše bo še sporočena, otroci pa bodo na sv. mašo počakali v župniji). En dan v tednu so predvidene vodne igre, zato naj imajo takrat s seboj rezervna suha oblačila, brisače in kopalke. (Dan vodnih iger bo zbran glede na vremensko napoved.)

Letos imamo na razpolago samo elektronske prijavnice. Povezava do prijavnice (QR-koda) je bila objavljena v župnijskem listu. Če kdo potrebuje povezavo do spletne prijavnice, naj piše na: zupnija.kisovec@rkc.si.

Z izpolnjeno elektronsko prijavo se strinjate s pravili oratorija in zagotavljate, da se bo vaš otrok držal pravil. Prijaviti se je potrebno do 14. julija 2022.

Naslednji dve tabeli so vam lahko v pomoč pri naročanju majic (naročiti imamo namen majice "REGENT").

OTROŠKE MAJICE:

Velikost majice

(usrezna starost)

"Višina" majice

(A)

Širina majice

(B)

Velikost otroka (višina)

  4 (otroška)

43 cm

32 cm

  96 - 104 cm

  6 (otroška)

46 cm

35 cm

106 - 116 cm

  8 (otroška)

49 cm

38 cm

118 - 128 cm

 10 (otroška)

52 cm

41 cm

130 - 140 cm

 12 (otroška)

55 cm

44 cm

142 - 152 cm

 

ODRASLE MAJICE - MOŠKE (UNISEX)

Velikost majice

"Višina" majice

Širina majice

XXS

60 cm

46 cm

XS

64 cm

48 cm

S

70 cm

50 cm

M

72 cm

53 cm

L

74 cm

56 cm

XL

76 cm

59 cm

XXL

78 cm

62 cm

 

________________________________________________

AKTUALNO - OSTALO:

DUHOVNA MISEL O SINODI:

G. Lojze Snoj nam je dne 7. 2. 2022 na ETV takole predstavil sinodo, ki poteka po škofijah po vsem svetu:

https://www.youtube.com/watch?v=k2pFmJ-amh8 (novo!)

NADŠKOF STANISLAV ZORE O SINODI:  https://youtu.be/cw5-LLXNKO4 

SINODALNA POT CERKVE

Sinoda je cerkveni zbor, ki skupaj rešuje razna cerkvena vprašanja. Sinodalna pot pa pomeni, da v Cerkvi stvari rešujemo s pogovorom. Nekoč so se sinod udeleževali predvsem škofje. Po novem ste v ta sinodalni pogovor povabljeni tudi verniki.

Papež Frančišek je sklical sinodo za obodbje 2021-2023. Novost te sinode je v tem, da se bo prvi del sinode odvijal v krajevnih Cerkvah.

V naši škofiji se bo sinoda pričela v nedeljo, 17. oktobra, s sv. mašo ob 16h v ljubljanski stolnici. K tej sv. maši ste poleg nas duhovnikov povabljeni tudi predstavniki Božjega ljudstva - laiki iz vseh župnij v škofiji. Seveda pa bodo kasneje sledili razni pogovori.

Papež Frančišek nas ob začetku sinode spodbuja: »Vabim vas k molitvi, da bi nam razmišljanja  in izmenjave med tem zbiranjem pomagale odkrivati veselje nad tem,  da smo Božje ljudstvo, ki hodi skupaj, v poslušanju vseh« in na vse sodelujoče kliče Božjega blagoslova.

Nadškof Stanislav Zore nas spodbuja, da odgovorimo na papeževo povabilo ter pogumno stopimo na pot skupnega prepoznavanja, k čemu nas Sveti Duh vabi danes, da bomo vedno bolj Cerkev, ki bo zaradi našega pričevanja privlačna tudi za tiste, ki Kristusa še niso spoznali.

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

DRUŽINSKA MOLITEV:

Močno vam priporočam molitev rožnega venca in branje svetopisemskih odlomkov, zlasti tistih, ki so določeni za konkretno nedeljo. Odlomke otroci lahko najdete v Svetem pismu s pomočjo liturgičnih zvezkov (po novem lahko pridete do odlomka s fotografiranjem QR-kode v bogoslužnem zvezku), lahko pa tudi direktno na https://hozana.si

Lahko naredite pravo družinsko bogoslužje.

_________________________________________________________________________

SLOVENSKO FATIMSKO SVETIŠČE SE POSLAVLJA OD NADŠKOFA ALOJZA URANA ( za ogled klikni na napis)

Gre za pridigo, ki je bila na romarskem shodu, dne 18. 4. 2020 v Kisovcu, olepšano s foto-utrinki.

Tukaj si lahko ogledate nekaj utrinkov v spomin na pokojnega +nadškofa Alojza Urana, medtem ko prepeva velikonočno alelujo: VELIKONOČNA ALELUJA    klikni!)

In memoriam g. nadškofu Alojzu Uranu tudi tole: VELIKONOČNA SKRIVNOST   klikni!)

Za oba "filmčka" oz. posnetka se zahvaljujemo TV POT-i, pevskemu zboru Consortium musicum Ljubljana (gre za star posnetek)Pri nekaterih fotografijah je avtorica Nina Kopitar.