Novice - oznanila

TRADICIONALNO SREČANJE STAREJŠIH, ki ga župnijska Karitas običajno organizira vsako leto septembra, je letos zaradi nevarnosti širjenja smrtonosnega koronavirusa žal odpovedano. Povem vam pa, da naša Karitas veliko misli tudi na starejše. Vznemirja nas slaba vest, saj imamo občutek, da premalo storimo zanje. Skratka, vse starejše in kakor koli drugače preizkušane, bolne in invalidne ljudi posebej pozdravljamo in spodbujamo, da bi kljub preizkušnji ohranili vedrino in pogum. Želimo vam seveda tudi veliko zdravja. Bog z vami!

MLADINSKI VEROUK za mlade po birmi je v pripravi.

GLAVNI ROMARSKI SHOD (17. 10.)

Glavni letošnji romarski shod v čast fatimski Materi Božji bomo obhajali v soboto, 17. oktobra. Letos žal ne bomo imeli procesije po sv. maši, ker si je zaradi preprečevanja možnosti okužbe ne upamo imeti. To pomeni, da bo slovesnost potekala samo v cerkvi. Obdržali bomo ure, ki so rezervirane za vsakoletni oktobrski romarski shod: ob 17h molitev rožnega venca, ob 18h sv. maša, ki jo bo daroval msgr. Miro Šlibar, lurški kaplan in bolniški duhovnik. Po vsej verjetnosti bo še kratek "program" po sv. maši. V okviru romarskega shoda bomo imeli tudi obnovitev posvetitve Marijinemu brezmadežnemu Srcu, na katero se bomo pripravljali v oktobru z molitvijo rožnega venca, s pobožnostjo prvega petka in prve sobote in še na druge načine.

ROMANJE NA BREZJE (18. 10.)

Dekanijsko romanje na Brezje za nove duhovne poklice bo v nedeljo, 18. oktobra, popoldne. Romanje ne bo organizirano. Vabljeni v lastni režiji!

ODDAJANJE TELEFONSKIH ŠTEVILK: Kot veste, so naši škofje že julija odredili, da moramo k nedeljski maši prinesti s seboj telefonsko številko in jo vreči v posebni nabiralnik. Kot "vstopnico v cerkev" je za nedeljsko sv. mašo torej potrebno napisati pravo telefonsko številko. Zadostuje ena številka na družino. Prosil bi, da bi to pravilo zdaj, po končanih počitnicah, ko nas bo več navzočih, res postavili v prakso, in se zahvaljujem tistim, ki se že trudite na tem področju. - Številke hranimo en mesec, za vsak slučaj...

ZAČETEK SKAVTSKEGA LETA

Skavti začenjamo novo skavtsko leto. Medse vabimo vse, ki ste stari med 8 in 21 let. Dobimo se v soboto, 10. 10. 2020 ob 13. uri v Evroparku, kjer bo potekal dan odprtih vrat.

Videli boste lahko kako potekajo naši tabori, se udeležili skavtskih delavnic in sodelovali v športnih aktivnostih.

Lepo vabljeni!

 

DUHOVNA MISEL NA ETV

Duhovna misel poteka vsak ponedeljek ob približbno 19:10, in sicer kot odmev na nedeljo. ETV pa najdete na:

Operater

Programsko mesto

Telemach

717

Telekom Slovenije

695

T2

285

 

Običajno jo pa lahko najdete po dogodku tudi na Youtube, in sicer s ključno besedo TelevizijaETV

STARO:

ROMARSKI SHOD V ČAST FATIMSKI MARIJI bo v soboto, 19. septemra: ob 16h bo molitvena ura, ob 17h pa sv. maša. Prenos bo tudi po Katoliškem radiu Mir Slovenija.

NABIRKA ZA SVETO DEŽELO (13. 9.)

Običajno imamo nabirko za Sveto deželo na veliki petek ali v bližini velikega tedna. Letos je bila takrat cerkev zaradi koronavirusa zaprta, zato so škofje datum nabirke prestavili na 13. september, v bližino praznika povišanja Svetega Križa (14. 9.).

Katoličani v Sveti deželi v glavnem živijo od romarjev. Lahko si predstavljate, da letos zaradi velikega zmanjšanja romanj doživljajo veliko krizo, zato vam priporočam, da ste pri nabirki velikodušni. Tako nam priporoča tudi slovenski komisar za Sveto Deželo, p. Peter Lavrih.

STIČNA MLADIH (19. 9.)

Prijave na Stično mladih so odprte! V soboto, 19. septembra, bo potekala 39. Stična mladih, tokrat v prilagojeni izvedbi na 34 lokacijah po Sloveniji. Mladi iz naše župnije ste bili prvotno povabljeni, da se udeležite "Stične" v Šmartnem pri Litiji, vendar je zdaj srečanje v Šmartnem odpovedano, prijavljeni udeleženci pa povabljeni drugam. Del programa bo skupen in posnet vnaprej, nekatere aktivnosti pa bodo organizirane na lokalni ravni. Več o letošnji vsebini in programu najdete na https://sticna.net , pa tudi na Facebooku in Instagramu Stične mladih

Zaradi vzdrževanja ustreznih ukrepov je letos za vse udeležence srečanja obvezna spletna prijava. Prijavnica je dosegljiva do 13. septembra 2020 na: sticna.net

TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE bo od 6. do 13. septembra. Potekal bo pod geslom: Duhovni poklic - zaklad v glinasti posodi (prim. 2 Kor 4,7).

STARO:

SV. BIRMA bo v soboto, 5. septembra. Birmoval bo kanonik msgr. Franci Petrič. Od junijske birme nam je preostalo 12 kandidatov za sv. birmo. Sprejeli smo odločitev, da bo kljub vsemu sv. birma potekala v cerkvi s strogo omejitvijo obiska. (Starši vedo, koliko jih smejo povabiti...). Župnijsko občestvo: Molite doma! Lahko se pa udeležite birmanske devetdnevnice ob delavnikih ob 19h (edino torek, 1. 9., je že oddan oz. rezerviran za starše in botre zaradi srečanja z birmovalcem.)

BLAGOSLOV KONJ: V nedeljo, 23. avgusta, bo blagoslov konj na poligonu Konjeniškega kluba Vajkard Valvazor na Lokah, in sicer od 12h dalje. Za ta datum smo se odločili, ker ob godu sv. Jurija blagoslov zaradi karantene ni bil mogoč. Lepo vabljeni! Povabljeni bodo tudi nekateri politični veljaki. (Blagoslova psičkov letos žal ne bo.)

BIRMANSKA DUHOVNA OBNOVA: V soboto, 22. avgusta, bo duhovna obnova za birmanke in birmance. Starši boste kmalu dobili povezavo do prijavnice in boste tudi kmalu obveščeni o podrobnostih obnove in tudi birme.... - Kot vidite, je tudi sama birma nekoliko v negotovosti... Molimo za naše birmanke in birmance in njihove družine.

SV. BIRMA: začetek devetdnevnice pred sv. birmo je predviden za četrtek, 27. avgusta, ob 19h. Glede same izvedbe sv. birme spremljajte našo spletno stran oz. bomo s starši na vezi preko mailov, kajti nihče od nadrejenih sv. birme, predvidene za 5. 9., ni niti potrdil niti preklical. Če pa sv. birma bo, je po trenutno veljavnih navodilih zaželeno, da bi jo obhajali zunaj. Takšno odločitev pa lahko sprejmemo nekaj dni pred sv. birmo, v skladu z vremenom... Osebno si predstavljam, da sv. birma bo, vendar boste lahko povabili samo zelo malo družinskih članov. Če pa se bomo nekaj dni pred birmo odločili, da bi bila sv. maša zunaj, jih boste pa naknadno lahko povabili nekaj več. (Tako si osebno predstavljam sv. birmo v okviru trenutnih možnosti in še zdaleč ni dokončno, je pa tako najbolj verjetno.). Kot vidite, je glede sv. birme precej negotovosti, saj se predpisi zelo hitro lahko spremenijo.Vabim vas k molitvi za birmance in birmanke in njohove družine. Če bi se kdo od staršeb premislil in birmo prestavil na kasnejše, bolj gotove čase, ne bom nič zameril; tudi to je možno...

NUJNE ZADEVE: Če me kdaj med počitnicami ne bi dobili doma, se v nujnih primerih (zlasti za bolniško maziljenje) obračajte na sosednje župnijske urade.

RADIO OGNJIŠČE

Veste, da Radio Ognjišče naredi veliko dobrega v slovenskem medijskem prostoru, saj je v službi resnice. Najbrž pa ste tudi že slišali in si tudi predstavljate, da se je v teh težkih časih znašel v finančnih težavah. Hvala vsem, ki Radio Ognjišče podpirate kot Prijatelji Radia Ognjišče (PRO) z rednim mesečnim darom. Vabimo pa tudi nove "Prijatelje Radia Ognjišče". Informacije na: http://radio.ognjisce.si in izberete "PRO", ali po telefonu 01-512-11-26 . Verjetno se da pomagati tudi samo z enkratnim zneskom. Na Radiu Ognjišče je možno tudi naročiti čestitke itd. Tudi na ta način lahko podprete delovanje tega tako pomembnega radia, da naročite kako glasbeno čestitko.

NEDELJA SVETNIŠKIH KANDIDATOV LJUBLJANSKE NADŠKOFIJE bo v nedeljo, 20. septembra. Osrednje praznovanje bo v Ljubljani v uršulinski cerkvi Sv. Trojice, v ospredju pa bo lik Antona Strleta.

STARO:

VELIKI ŠMAREN IN ROMARSKI SHOD (15. 8.)

Na praznik Marijinega vnebovzetja bomo v kisovški cerkvi imeli sv. mašo ob 7:30 zjutraj. Opozarjam vas na to, da v Kisovcu polenajste maše žal NE BO, čeprav imamo v naši župniji Marijino svetišče. (Še ena dopoldanska sv. maša bo namreč ob 10h na Sveti Gori).

Popoldne bomo na praznik Marijinega vnebovzetja, 15. avgusta, v kisovški cerkvi imeli romarski shod v čast fatimski Mariji, ker bo sobota po trinajstem. Ob 16h bo molitvena ura, ob 17h pa sv. maša.

VELIKI ŠMAREN (MARIJINO VNEBOVZETJE) NA SVETI GORI

Na Zasavski Sveti Gori bo na Veliki šmaren (15. 8.) sv. maša ob 10h dopoldne, in sicer predvidoma na prostem. Ubogajte navodila redarjev. Lahko prinesete s seboj kako sedišče...

VELIKI ŠMAREN (MARIJINO VNEBOVZETJE) NA BREZJAH

Naši škofje nas 15. avgusta vabijo na Brezje, kjer je narodno in škofijsko Marijino svetišče. Sv. maša na Brezjah bo ob 10. uri. Obnovili bomo posvetitev slovenskega naroda Mariji, hkrati pa obhajali tudi biserno mašo kardinala Franca Rodeta.

 

 • ŠKOFOVSKO POSVEČENJE (8. avgust): V soboto bo prejel škofovsko posvečenje g. Mitja Leskovar, duhovnik ljubljanske nadškofije, ki je izbran za nuncija v Iraku. Njegovo posvečenje bo v ljubljanski stolnici, vendar bo tam omejitev obiska. Prenos posvečenja bo po Radiu Ognjišče in po Exodus TV. Škofovska posvečenja se zgodijo redko, zato vas vabim, da spremljate po omenjenih medijih. Novega škofa oz. kandidata za škofovstvo pa priporočam v molitev...
 • Za veroučne obveznosti kliknite TUKAJ oz. v zavihku "VEROUK". klikni!)
 • 20. 7.: goduje sv. Marjeta Antiohijska, ki je bila zavetnica nekdanje cerkve na Lokah. Prav je, da se je spomnimo in ne gremo kar tako mimo te tudi sicer pomembne svetnice v boju proti zlu: običajno je upodobljena s premaganim zmajem ob nogah.
 • KRIŠTOFOVA NEDELJA: V nedeljo, 26. julija, bomo obhajali Krištofovo nedeljo. Po obeh sv. mašah bomo imeli blagoslov vozil (avtomobilov, motorjev, lahko tudi koles). Vedno bolj okušamo in spoznavamo, kako nam je v tem ponorelem in preobremenjenem svetu srečna vožnja podarjena in kako zelo na mestu je prositi za Božji blagoslov na cesti. Ob blagoslovu po maši bo nabirka za MIVO: za vozila za naše misijonarje, pod geslom: Z veseljem darujem, življenja rešujem. Misijonarji so zelo hvaležni za darove... - Na razpolago bodo nalepke in kartončki, tudi za domov - za tiste, ki boste avto pustili doma in prišli peš. - Organizatorji pravijo, da je to že 33. akcija MIVA zapovrstjo.
 • ETV: Redne duhovne misli na ETV poleti ne bo. Bo pa ena okrog godu sv. Krištofa in ena okrog Velikega šmarna.
 • KARITAS: Karitas nas pa vabi, da bi darovali kaj za šolske potrebščine za tiste družine, ki si jih ne morejo privoščiti. Na razpolago so posebne položnice. Lahko pa podprete tudi akcijo karitas Zrno do zrna.
 • STARO:
 • ZVONJENJE NA PREDVEČER DNEVA DRŽAVNOSTI KOT UVOD V 30-LETNICO ZAČETKOV OSAMOSVAJANJA SLOVENIJE:V četrtek, 25. junija 2020, bomo obhajali Dan državnosti ter vstopili v trideseto leto razglasitve samostojnosti Republike Slovenije. Slovenski škofje so sklenili, da bomo na predvečer praznika v sredo, 24. junija 2020, ob 20.00 uri zvonili z vsemi zvonovi (pozor: ne bo še 30-letnica osamosvojitve).
  V znamenje ponosa in hvaležnosti za svojo domovino je na mestu, da izobesimo slovensko zastavo.
 • 24 UR POSTA IN MOLITVE ZA DOMOVINO: Od 23. junija od 17:30 do 24. junija do 17:30 bo 24 ur molitve in posta za domovino. V sredo ob 17:30 bo g. nadškof v Ljubljani daroval sv. mašo za domovino.
 • JESENSKA SV. BIRMA - SESTANEK: Sestanek za starše birmancev in birmank 8. razreda bo v torek, 23. junija, ob 20h.
 • ZAKLJUČEVANJE VEROUKA: (za tiste, ki še niso dobili spričeval): Na razpolago za spričevala bom v ponedeljek, 22. junija, od 17h do 18h ali po dogovoru. Katehistinja Jerneja bo spričevala delila predvidoma prihodnjo nedeljo, 28. junija, po polenajsti sv. maši. Če pa se komu mudi, naj jo kontaktira, da mu bo pripravila že prej.
 • ODPADNI PAPIR: Skavti vas vabijo, da se pridružite akciji zbiranja odpadnega papirja. Pri naši cerkvi na Lokah ga bodo zbirali 27. in 28. junija. Zabojnik bo stal pri našem župnišču. Vabljeni, da prinesete odpadni papir. Če bo zaradi morebitnih padavin zabojnik pokrit, papir lahko začasno odložite v župnikovi "garaži" oz. pod nadstreškom. S tem prispevkom podpirate delo mladih.
 • ORATORIJ 2020 je odpovedan.

 • STARO ALI PODVOJENO:
 • KRIZMENA MAŠA: V sredo, 17. junija, bo v ljubljanski stolnici krizmena maša, ki bi morala biti na veliki četrtek. Iz tega razloga v sredo ne bo jutranje maše.
 • V petek, 19. junija, bo praznik Jezusovega Srca, v soboto pa praznik Marijinega Srca, kateremu je posvečena naša cerkev.
 • SV. BIRMA: V soboto, 20. junija, bomo imeli sv. birmo ob 10:30 za 4 birmance iz 9. razreda, saj je nadškofija napravila izjemo in kar domačega župnika pooblastila za podelitev sv. birme navedenim štirim kandidatom. (Žal velja pri tej maši omejitev obiska.) Sv. birma za preostale birmance in birmanke iz 8. razreda in 2 iz 9. razreda pa je rezervirana za 5. septembra 2020.
 • ŽEGNANJE: V nedeljo, 21. junija, bomo imeli žegnanje, saj je nedelja po prazniku Marijinega Srca (naša cerkev je posvečena Marijinemu brezmadežnemu Srcu.). Sv. maši bosta po nedeljskem razporedu: ob 7:30 in 10:30. Pri polenajsti maši bomo imeli goste: skupina Roki, ki deluje v našem kraju in se ukvarja z ročnimi deli, bo v preddverju cerkve imela razstavo, na kateri nam bo predstavila svoje delo.
 • DEVETDNEVNICA ZA DOMOVINO: V torek, 16. junija, se bo pričela devetdnevnica za domovino pred praznikom državnosti. Priče smo tega, kako se zle sile zaletavajo v trenutno vlado, ki sicer uživa podporo velikega števila volilcev in uživa tudi naklonjenost Cerkve in tudi dokaj dobro (vsaj po mojem mnenju) vodi državo v teh težkih časih. Treba je torej veliko moliti za našo razklano ranjeno domovino in za njene voditelje. Četrtkovo molitveno uro bomo molili za domovino.
 • VEROUK: V tednu 15. - 20. junij bom v skupinah, ki jih poučujem jaz, v času verouka na razpolago za zaključevanje, zato prinesite delovne in liturgične zvezke Otroci naj se tudi kaj naučijo, saj pri meni večinoma še nimajo ocen. Prav tako čimprej prinesite obojne zvezke tisti, ki vas poučuje katehistinja Jerneja. Katehistinja bo upoštevala tiste ocene, ki jih že ima. Če pa bi kdo popravljal oceno pri učiteljici Jerneji, naj jo pa pokliče in se dogovori z njo.
 • ROMANJE BOLNIKOV IN INVALIDOV NA BREZJE: Tradicionalno romanje bolnikov, invalidov in starejših poteka na Brezjah vsako leto na tretjo soboto v juniju. Letos bo romanje v soboto, 20. junija 2020. Sv. mašo ob 10h bo daroval škof Franc Šuštar. V načrtu je, da bodo letos na Brezjah samo predstavniki romarjev, drugi pa naj bi sv. mašo spremljali po Radiu Ognjišče. V načrtu je bil tudi prenos po TV Slovenija. (Lahko pa, da se bo to še kaj spremenilo. Spremljajte po Radiu Ognjišče...).
 • MESEC JEZUSOVEGA SRCA: mesec junij je mesec Jezusovega Usmiljenega Srca in s tem pobožnost vrtnic, ki so letos zelo evharistično obarvane, saj obhajamo 10-letnico slovenskega evharističnega kongresa in Grozdetove beatifikacije.

 

 • STAREJŠA OZNANILA:
 • VEROUK Ta teden (8. -12. 6. 2020) bo spet verouk za 2., 3., 8. in 9. razred. Verouk odpade za skupine, ki jih uči katehistinja, in za 5. razred. Upam, da še poznate urnik verouka. Razredi, ki nimate verouka, čimprej prinesite zvezke, in če jih imate doma, tudi spričevala!
 • VEROUK NA PRAZNIK SV. REŠ. TELESA (11. 6.): 5. razred žal nima verouka, pač pa naslednji četrtek, 18. 6.. Birmanci pa imajo na izbiro: ali pridejo k sv. maši ali pa pridejo k verouku.

  PRAZNIK SV. REŠNJEGA TELESA IN KRVI: V četrtek, 11. junija, je zapovedani praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Sv. maši bosta ob 7:30 in 19h. Po večerni maši bo češčenje Svetega Rešnjega Telesa ali morda celo procesija (znano bo v roku nekaj dni). (Lahko prinesete kaj rož.)
 • ROMARSKI SHOD V ČAST FATIMSKI MARIJI: V soboto, 13. junija, bo romarski shod v čast Fatimski Mariji. Ob 16h bo molitvena ura, ob 17h pa sv. maša, ki jo bo daroval lanski novomašnik g. Rok Pogačnik. Med molitveno uro bo tudi priložnost za sv. spoved.
 • PRVO SV. OBHAJILO bo v nedeljo, 14. junija ob 10:30. Na omenjeno nedeljo bo žal pri polenajsti maši postavljena omejitev obiska. Iz tega razloga bo v nedeljo, 14. junija, še ena nedeljska maša zvečer ob 19h. Bodo sicer samo trije prvoobhajanci, a naj bi bila kljub vsemu omejitev obiska v cerkvi, zato bomo izjemoma imeli sv. mašo tudi v nedeljo zvečer ob 19h, za tiste, ki ne bi mogli priti ob 10:30 (velja samo za 14. 6.).
 • V četrtek zvečer bomo pričeli z devetdnevnico pred birmo, ki bo v soboto, 20. junija, ampak samo za 9. razred, pa še to se niso vsi odločili...  Osmemu razredu je birma prestavljena predvidoma na jesenski čas.

BINKOŠTNI PONEDELJEK (1. 6.): na binkoštni ponedeljek goduje Marija, Mati Cerkve. Sv. maša v Kisovcu bo ob 19. uri (na Sveti Gori pa bo sv. maša ob 17h za odvrnitev hude ure).

 

VEROUKA ŠE NE BO: Kot imamo trenutno navodila, rednega verouka v prvem tednu junija še ne bo. (Ta teden imajo verouk samo 3 prvoobhajanci, ki bodo prejeli prvo sv. obhajilo v nedeljo, 14. junija.)

V tednu po 7. juniju bo predvidoma pri verouku možno popravljati ocene in oddati zvezke.

PRVI PETEK (5. 6.): V petek bo prvi petek: sv. maša bo ob 19h, po njej pa litanije Jezusovega Srca. Lepo povabljeni! Obiskov bolnikov po domovih naj načeloma še ne bi bilo, lahko pa naredimo kako izjemo.

PRVA SOBOTA (6. 6.): Čeprav je v soboto prva sobota, v soboto zjutraj ne bo sv. maše. Molite rožni venec doma!

ROMANJE SVETOGORCEV NA SVETO PLANINO: v nedeljo, 7. junija, bo sv. maša tudi na Sveti Planini, in sicer gre za zaobljubljeno romanje župnije Sveta Gora na Sveto Planino. Sv. maša za odvrnitev hude ure tam bo ob 14h.

PRVO SV. OBHAJILO: zaradi izrednih razmer je bilo letos dano na izbiro staršem dvoje: ali bodo prvo sv. obhajilo prestavili na prihodnje veroučno leto, ali pa bi ga izpeljali v prilagojenih okoliščinah z omejitvijo števila obhajancev in povabljenih. Približno polovica staršev se je odločila, da prestavi slovesnost na boljše čase, druga polovica pa se je odločila za čimprejšnje prvo obhajilo, pa čeprav bo manj slovesno. Manjša skupina prvoobhajancev je tako prejela zakrament “Božjega Kruha” v soboto, 23. maja. Naslednja skupina ga bo predvidoma prejela v nedeljo, 14. junija ob 10:30. Na omenjeno nedeljo bo žal pri polenajsti maši postavljena omejitev obiska. Iz tega razloga bo v nedeljo, 14. junija, še ena nedeljska maša zvečer ob 19h.

PRAZNIK SV. REŠNJEGA TELESA - TELOVO (11. 6.): sv. maši bosta ob 7:30 in 19h. Po večerni ob 19h smo običajno imeli procesijo. Kot kaže, so letos procesije odpovedane, tako da bomo po sv. maši kar v cerkvi imeli neko obliko češčenja Svetega rešnjega Telesa, ali kvečjemu v preddverju cerkve, razen če bodo škofje omilili ukrepe. Četrtkove molitvene ure pred mašo pa na praznik ne bo.

ROMARSKI SHOD v čast fatimski Materi Božji bo v soboto, 13. junija. Ob 16h bo molitvena ura, ob 17h pa sv. maša.

ŽEGNANJE bomo imeli v nedeljo, 21. junija, saj je takrat nedelja po prazniku Marijinega Srca. Takrat se župniji obeta posebni obisk...

 • O PRENOSIH SV. MAŠ: V nedeljo, 24. maja, je bil še zadnji redni prenos nedeljske sv. maše iz naše cerkve. Verjamem, da je bil prenos marsikomu v pomoč in uteho zlasti v času karantene. Hvaležen sem sošolcu - duhovniku, ki mi je to omogočil in me naučil, kako se izpelje takše prenos po youtubu. (Če se bo izkazalo za potrebno, bo že še kdaj prenos sv. maše, načeloma pa ne, ker se bom zdaj najbrž bolj posvetil katehezi.)
 • PRVO SV. OBHAJILO: V soboto, 23. maja, bomo v naši župniji imeli prvo sv. obhajilo z manjšo skupino otrok. Žal so še omejitve tako glede števila prvoobhajancev kot tudi glede števila obiskovalcev sv. maše. To pomeni, da celotna generacija otrok letos ne bo mogla iti k prvemu sv. obhajilu, vsaj ne vsi naenkrat, pač pa na sobotni slovesnosti prvih 5 prvoobhajancev, ki so se prijavili, ena od skupinic preostalih pa naslednjič, ko bo priložnost. Več kot pol staršev se je pa tako ali tako odločilo za prestavitev prvega sv. obhajila na jesen oz. na prihodnje veroučno leto (vsaj glede na trenutno povpraševanje). V soboto, 23. maja, bomo torej imeli prvo takšno prvo sv. obhajilo. Ure ne bom povedal, ker moramo v teh časih pustiti prostor v cerkvi za sorodnike in goste. - Vabim vas pa, da molite za prvoobhajance in prvoobhajanke.
 • VEROUK: otroci do konca maja ne bodo imeli verouka. Upam, da otroci in starši spremljate veroučne obveznosti na spletni strani župnije. Upam, da bo do konca maja lahko objavljena tudi kaka videokateheza.
 • SEZNAM BRALCEV: Novega seznama za bralce zdaj nekaj časa ne bo, ker v tem času nekateri hodite raje med tednom k sv. maši, oz. ne morem nikogar siliti k sv. maši.
 • SV. BIRMA: V nedeljo, 24. maja, bi morala biti sv. birma, vendar je zaradi epidemije prestavljena na naslednje šolsko leto. Datum seveda še ni znan, določen bo šele po začetku novega šolskega oz. veroučnega leta. Birmanke in birmance priporočam v molitev.

ŠMARNICE:  v cerkvi bomo imeli šmarnično pobožnost ob delavnikih, združeno s sv. mašo. (Prve tri dni maja tako ali tako vse skupaj poteka še zasebno z možnostjo prenosa.) Od vključno ponedeljka, 4. maja naprej, pa bodo večerne maše spet ob 19h.

ZA ŠMARNICE klikni "AKTUALNO!"

VEČERNE SV. MAŠE: do vključno 4. maja naprej so ob 19. uri.

____________________________________________

UPOKOJENI NADŠKOF ALOJZ URAN je bil poklican v večnost. Pogreb je bil v ožjem krogu (zaradi koronavirusa). Z dovoljenjem (in po naročilu) nadškofije je na veliko soboto po poldnevu zanj zvonilo. V naši župniji sem zanj daroval sv. mašo v soboto, 18. aprila, ob 10:30.

TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE, ko smo ga običajno obhajali v tednu pred 4. velikonočno nedeljo (letos bi bilo to od 26. 4. do 3. maja), je prestavljen za nedoločen čas. Kljub temu že zdaj lahko zmolite kako molitev (ali darujete kak zdihljaj) za zvestobo in svetost nas duhovnikov. Molimo za letošnje novomašnike, ki imajo pred seboj negotovost glede novomašnega slavja... Molimo tudi za nove duhovne poklice! Teden molitve, ki ga bomo organizirano obhajali naknadno, pa bo imel naslov: Duhovni poklic - zaklad v glinasti posodi (prim. 2 Kor 4,7).

 

STARO:

MOLITEV NA BREZJAH (25. 3.): v sredo, na praznik Gospodovega oznanjenja Mariji, bo na Brezjah dan molitve v zahvalo za matere, družine in s prošnjo za zdravje vseh bolnih (MOLITE DOMA ROŽNI VENEC!).

TEDEN DRUŽINE (glej):

https://portal.pridi.com/2020/03/05/teden-druzine-2020-kdor-se-uci-je-mlad-2/

ROMARSKI SHOD V ČAST FATIMSKI MATERI BOŽJI bo v soboto, 14. marca. Odpovedan. Bo pa ta dan popoldne od 15:30 do 17h odprta cerkev za maksimalno 10 (zdravih!) vernikov za zasebno molitev.

PAPEŠKA NEDELJA bo v nedeljo, 15. marca. Bogu se bomo zahvalili za papeža Frančiška ob 7. obletnici izvolitve.

ORATORIJSKI DAN bo v soboto, 21. marca. - ODPOVEDANO!

OBHAJANJE MATERINSKEGA DNEVA: Glavna prireditev, namenjena našim materam, ki jo pripravlja naša Župnijska Karitas v sodelovanju z otroško-mladinskim pevskim zborom, bo v nedeljo, 22. marca, po sv. maši ob 10:30. (ODPOVEDANO!)

IZBIRA ČLANOV ŽPS bo prestavljena na kasnejši čas! Podrobnosti bodo oznanjene naknadno. (Že zdaj iščite primerne osebe, ki jih boste predlagali v ta tako pomemben organ in molite, da bi tudi v prihodnje imeli dober župnijski pastoralni svet.)

VSESLOVENSKO SREČANJE MOŽ: Več o programu in prijavi na spletnih straneh: http://moskaduhovnost.si in http://krscanski-mozje.si SREČANJE JE ODPOVEDANO OZ. PRESTAVLJENO ZA NEDOLOČEN ČAS...

 

NAVODILA GLEDE VAROVANJA PRED KORONAVIRUSOM: Nekoliko starejša pravila, a vendar vedno aktualna: Če zbolimo, ostanemo doma. Upoštevamo pravila higiene kašlja (to pomeni, da si ob kašljanju usta zakrijemo z robčkom ali rokavom). Ne dotikamo se oči, nosu in ust. Redno si umivamo roke z milom in toplo vodo ali uporabimo razkužilo za roke. Izogibamo se zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Začasno iz kropilnikov umikamo blagoslovljeno vodo. Verniki naj se pri vstopu v cerkev spoštljivo pokrižajo in pokleknejo. Pri pozdravu miru duhovnik in verniki opustijo stisk roke. Škofje vernike prosijo, da obhajilo spoštljivo prejemajo samo na roko.

KRIŽEV POT, ZDRUŽEN Z ROMANJEM. bo v soboto, 4. aprila, in sicer nekje v bližini Ljubljane naj bi molili križev pot v naravi, spotoma pa naj bi obiskali skupnost Barka. - ODPOVEDANO!

 

 • V postnem času bi kot vzklik za "Skrivnost vere" vzklikali: "Kadar uživamo ta kruh", ob petkih pa "Reši nas, Odrešenik sveta".
 • PREJELI SMO POSEBNO VABILO V ZAGORJE ZA POSTNI ČAS: - ODPOVEDANO OZ. PREKNJENO!

 • V postnem času ste povabljeni, da se pridružite programu »Živi in deli Kristusa«. Namenjen je vsem, ki bi v milostnem času pred Veliko nočjo želeli poglobiti svojo povezanost s Kristusom in napredovati v življenju po veri.

  Pripravljenih bo 5 srečanj, vsako nedeljo v marcu po večerni sv. maši - v Zagorju. Datumi: 1. 3., 8. 3., 15. 3., 22. 3., 29. 3. (od 18:45 do 20:30).

  Srečanja, ki se vsebinsko nadgrajujejo, bodo trajala predvidoma od 18:45 do 20:30.

  Pridite, odprimo srca Odrešeniku!

 • PRIPRAVA NA ZAKON bo v župnišču v Zagorju: 29. 2., 1. 3. ter 7. 3. in 8. 3., vse dneve ob 19h.
 •  
 • STARO IN PODVOJENO:
 • SREČANJE ČLANOV ŽPS za naš arhidiakonat bo v soboto, 7. marca, v Ljubljani v Zavodu sv. Stanislava, od 9h do 13h.
 • PEPELNICA (26. 2.): V sredo bo pepelnica. Sv. maša bo samo zvečer ob 18h. Jutranje maše žal ne bo. Pri sv. maši bomo imeli obred pepelenja v znamenje spokornosti in spreobrnjenja.

 

PUSTNA SOBOTNA ISKRICA:

Radio Ognjišče, Slovenska Karitas in Misijonsko središče Slovenije običajno na soboto pred Pustno nedeljo organizirajo PUSTNO SOBOTNO ISKRICO.

Zaradi smrti Franca Boleta, ki velja za ustanovitelja Radia Ognjišče, je pustno rajanje odpovedano.

Kljub temu pa bodo po telefonu zbirali sredstva za gradnjo učilnic in ambulante v afriškem Burundiju, kjer deluje misijonarka s. Vesna Hiti.

DUHOVNE VAJE OZ. TABOR ZA MLADE pod naslovom Dobri Pastir bo od 21. do 23. februarja na Bledu. Vabljeni zlasti srednješolci! Informacije pri župniku.

 

ZIMSKE POČITNICE so od 17. od 21. februarja. Ker otroci nimajo pouka v šoli, tudi verouka v tem času ne bo.

INFORMATIVNA DNEVA na Škofijski klasični gimnaziji v Šentvidu pri Ljubljani in v Jegličevem dijaškem domu bosta v petek, 14. februarja, (9h in 15h) in v soboto, 15. februarja (9h): http://www.stanislav.si

SVETOVNI DAN BOLNIKOV bo v torek, 11. februarja, ko goduje lurška Mati Božja. Dopoldne bo slovesno na Brezjah, na Polšniku in še kje. Ob letošnjem  28. svetovnem dnevu bolnikov je papež Frančišek napisal poslanico z naslovom: Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek. Ob dnevu bolnikov želim veliko Božjega blagoslova vsem bolnim bratom in sestram, hkrati pa sem hvaležen vsem, ki bolnikom pomagate in jim strežete, bodisi kot domači (svojci, sorodniki, prijatelji...) ali kot zdravstveno in bolniško osebje. Iz pisma, ki ga je ob svetovnem dnevu bolnikov napisal g. Andrej Lažeta, koordinator bolniške pastorale:

"Bolan človek, morda celo 'pribit' na posteljo, je resnično podoben križanemu Odrešeniku - trpi."

" Jezus je v tem smislu svoji Cerkvi zapustil celo zakrament sv. bolniškega maziljenja, katerega učinek je združenje s Kristusovim trpljenjem, saj po milosti tega zakramenta prejme bolnik moč in dar, da se tesneje zedini s Kristusovim trpljenjem; bolnik je na neki način posvečen za to, da obrodi sad z upodobitvijo po Kristusovem odrešenjskem trpljenju. Trpljenje, posledica izvirnega greha, dobi nov smisel, saj postane delež pri Jezusovem odrešenjskem delu (KKC 1521)."

ROMARSKI SHOD v čast fatimski Materi Božji oz. v čast sv. Frančišku in Jacinti bomo obhajali v soboto, 15. februarja. Molitvena ura bo ob 15:30, sv. maša pa ob 16:30. Spomnili se bomo sv. Frančiška in Jacinte ob njunem godu. Tokrat bo poudarek na sv. Jacinti, saj letos obhajamo 100-let Jacintine smrti (+20. februar 1920).

GOD SV. FRANČIŠKA IN JACINTE MARTO bomo obhajali v četrtek, 20. februarja, ki je smrtni dan Jacinte. Molitvena ura bo ob 17h, sv. maša pa ob 18h.

PEPELNICA (26. 2.): sv. maša z obredom pepelenja bo ob 18h.

SLAVILNI KONCERT (ZA MLADE IN ODRASLE)

V nedeljo, 9. februarja, ob 19h bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani koncert slavilne glasbe. Navzoča bosta Martin Smith in Noel Richard iz Velike Britanije, ki veljata za svetovno znana izvajalca takšne glasbe, igrale bodo pa tudi slovenske glasbene skupine: Svetnik, Abend in CheckPoint. Vstopnice lahko dobite na http://www.eventim.si

Informacije tudi na: http://katoliskamladina.si/koncerti .

KATOLIŠKI INŠTITUT: Ob 10-letnici prvega vpisa na Katoliški inštitut smo dobili reklamo ter vabilo na študij na tej ustanovi: http://fppv.si

STATISTIKA ZA LETO 2019 (tudi v zavihku iz TISKANIH OZNANIL):

KRSTI: V Kisovcu je bilo v letu 2019 krščenih 11 otrok: 5 iz cerkvenega zakona, 2 iz civilnega zakona in 4 zunajzakonski otroci. (V letu 2018 je bilo krščenih samo 6 otrok.)

POROKE: V kisovški poročni knjigi sta v letu 2019 zabeleženi 2 cerkveni poroki, ki sta bili urejeni preko naše župnije. (V letu 2018 je bila samo 1 poroka.)

POGREBI: V letu 2019 je bilo cerkveno pokopanih 16 vernikov, od tega so bili z zakramenti prevideni le 4. Najstarejša je dopolnila 94 let, najmlajša pa je dopolnila 52 let (to je popravek, prvotno smo objavili napačne podatke glede najmlajšega). (V letu 2018 je bilo 11 cerkvenih pogrebov.)

REVIJA VZGOJA, ZANIMIV ČLANEK: Blaž Vozelj, ki v naši župniji običajno pripravlja božičnico, je pripravil članek o ljudeh z motnjami v duševnem razvoju, in sicer je pisal o tem, kako je njihovo zadovoljstvo odvisno od njihovega duhovnega življenja. Članek je bil objavljen v novi številki revije VZGOJA. Informacije o reviji dobite tudi pri meni, ali po internetu: http://www.revija-vzgoja.si/revija-vzgoja/predstavitev-revije

STARO IN PODVOJENO:

 •  

Slovenska karitas nas vabi, da bi se v postu odločili za katero od sledečih akcij:

 • Spodbuda 40 dni brez alkohola: Letos ta akcija ali spodbuda nosi podnaslov: Za odgovoren odnos do alkohola. Geslo vsakega izmed nas vabi, da smo doma, na cesti, v službi in pri slehernem delu ter družbi odgovorni - brez alkohola in drugih drog. Gre torej tudi za to, da s svojo držo skušamo oblikovati navade in vzorce v družbi. Vsak korak šteje! V okviru te akcije bo tudi sv. maša na Brezjah v soboto ob 10h. Daroval jo bo Kristjan Gostečnik. Po maši bodo tudi pričevanja. - Vabljeni ste, da vzamete zgibanke in solzice akcije 40 dni brez alkohola.
 • Povabljeni ste tudi k dobrodelni akciji za pomoč JV Evropi. Zgibanke s položnico nosijo naslov: Ne pozabimo.
 • Ena od akcij je tudi Poglobimo postni čas, ko bomo ob petkih pri maši prebirali misli, ki so za bogoslužje pripravljene vnaprej. Podnaslov je: Od petka do petka.
 • Še ena možna akcija pa je postni koledar, ki je bil pripravljen v sodelovanju z revijo Mavrica. Otroci ga bodo dobili pri verouku. Letos so napisane naloge posebej za otroke, posebej za mlade in posebej za starše.
 •  
 • DRUŽINA V VSAK SLOVENSKI DOM: Med nas je prišla prenovljena Družina (časopis), obogatena z novimi vsebinami. V uredništu si prizadevajo, da bi vas nagovorili in vam približali krščanske vsebine. Zato so se odločili za posebno naročniško akcijo in vas prosijo, da si po maši vzamete nekaj časa in izkoristite posebno ponudbo. Na voljo so posebne naročilnice, ki vam bodo omogočile prejemanje treh zaporednih številk tednika Družina brezplačno. Ob tem vam založba Družina podarja priložnostno darilo: kuharsko knjižico Praznične dobrote. Naročilnice še vedno lahko dobite pri župniku. Kdor bo oddal izpolnjeno naročilnico, bo dobil omenjeno knjižico. Naročilnico lahko v miru izpolnite tudi doma in jo čimprej prinesete nazaj ali pa jo sami po pošti pošljete na založbo kot dopisnico.
 • PEVEC STANE VIDMAR: v nedeljo, 20. januarja, bo pevec Stane Vidmar po sv. maši, ki bo ob 10:30, v cerkvi imel pričevanje z naslovom Božič brez tebe (pričevanje v obliki koncerta). Lepo povabljeni! Zaželeni so prostovoljni prispevki.

  MePZ LADKO KOROŠEC bo v naši cerkvi prepeval v nedeljo, 27. januarja, pri polenajsti maši in po njej. Lepo vabljeni!

 

 • ZAVOD ANTONA MARTINA SLOMŠKA V MARIBORU prosi za pomoč za odkup stavbe, v kateri je prihodnost naših otrok. Žalostna zgodba finančnega zloma mariborske nadškofije ima za posledico žal tudi to, da je ogroženo šolanje dijakov v Zavodu Antona Martina Slomška. S svojim darom lahko pomagate Zavodu pri odkupu stavbe, ki so jo zasegle banke upnice... Več na priložnostni zloženki ali po mailu dar@z-ams.si

 • Dr. Ivan Štuhec, strokovni direktor Zavoda, vso resnico zloma mariborske nadškofije opiše v knjigi Slovenija brez Patrie in Zvonov in lepo prosi za pomoč.

 • STARO IN PODVOJENO:
 • 31. 12. - CELODNEVNO ČEŠČENJE: V ponedeljek, 31. 12., je celodnevno češčenje v naši župniji. S češčenjem bomo pričeli ob 9h. Sledila bo sv. maša ob 10:30, in sicer jo bo daroval naš rojak g. Gregor Celestina. Lepo povabljeni k tej sv. maši. Po maši bo češčenje do 12. ure. - Od 12h do 14h bo prekinitev češčenja. Od 14h do 15h bo češčenje v tišini. Od 15h do 17h bodo razne molitvrne ure. Ob 17h bo molitvena ura, kakršno imamo običajno na romarskih shodih. Ob 18h pa bo še sklepna sv. maša.
 • 31. 12.: zvečer je drugi sveti večer. To pomeni, da po stari navadi zvečer zmolite rožni venec ter blagoslovite domove in jih pokadite s kadilom.
 • 1. 1.: na novega leta dan, bosta sv. maši ob 10:30 in ob 18h. Prav je, da novo leto pričnemo s sveto mašo, s prošnjo za Božji blagoslov. (1. januar je tudi dan mučenja in smrti bl. Alojzija Grozdeta, zato bo posebej slovesno v Mirni na Dolenjskem. Sv. maša tam bo ob 10:30, ob 12h pa molitev na kraju najdenja bl. Grozdeta.)
 • Adventna akcija: Otroci, ki so v času adventa zbirali prihranke za lačne otroke v misijonih, naj te darove prinesejo v kartonastih hranilnikih prihodnjo nedeljo, in jih položijo k jaslicam.
 • Verouka ta teden ne bo, ker so do Treh kraljev (do 6.1.) božične počitnice.
 • VERSKI TISK: Januar je mesec verskega tiska. Vabljeni ste, da obnovite naročnino na verski tisk.
 • KONCERT oz. PRIČEVANJE: Stane Vidmar bo imel koncert oz. izpoved v pesmi v naši cerkvi v nedeljo, 20. januarja, po polenajsti maši, in sicer pod naslovom Božič brez tebe.
 • BOŽIČNE PESMI: MePZ Ladko Korošec bo predvidoma pel v nedeljo, 27. januarja, pri maši ob 10:30 in po njej.
 •  
 • ZAKONSKI JUBILEJI: obhajali jih bomo na nedeljo Svete Družine, 30. decembra, ob 10:30. Pari, ki ste v letu 2018 obhajali okroglo obletnico cerkvene poroke na 5 let (5, 10, 15, 20 in več let), ste lepo povabljeni! Prej se javite v župnišču!

STARO IN PODVOJENO:

večinoma STARO IN PODVOJENO:

 

SKAVTI: še vedno se otroci (od 8. leta starosti naprej) in mladi lahko pridružijo zagorskim skavtom. Skavtska vzgojna metoda se je izkazala za zelo učinkovito. Informacije pri župniku osebno.

 

 

 • MAŠA ZA DOMOVINO OB OBLETNICI POSADITVE LIPE: V nedeljo, 4. novembra, bomo ob 10:30 imeli sv. mašo za domovino ob obletnici posaditve lipe. Po sv. maši bo zunaj pred cerkvijo blagoslov obeležja, ki bo postavljeno ob lipi. Prav je, da se ve, s kakšnim namenom je bila lipa posajena: iz ljubezni do domovine. Prav je tudi, da smo za domovino hvaležni in da zanjo veliko molimo. Čeprav je v ozadju tega prizadevanja v povezavi z lipo in obeležjem samo ena politična stranka, je prav, da tako lipo kot domovino vsi vzamete za svojo. Spomnimo, da je pokojni nadškof Alojzij Šuštar ob osamosvojitvi Slovenije vsem župnijam naročil posaditi lipo. - Na nedeljo Kristusa Kralja, 20. novembra 2016, smo posadili in blagoslovili lipo ob 25-letnici samostojne Slovenije. Odkrili in blagoslovili bomo posebno obeležje ob lipi, ki nas bo opozarjalo na to, da to ni navadna lipa, pač pa lipa, ki je bila posajena iz ljubezni do domovine. Čeprav je v ozadju tega prizadevanja le ena pomladna stranka, vzemimo vsi tako lipo kot tudi državo popolnoma za svojo. Na obeležju pa je pomenljiv citat generala Rudolfa Maistra, ki govori o pomladi našega naroda.
 • ZVONJENJE V PONEDELJEK, 29. OKTOBRA: v ponedeljek, 29. oktobra, je svetovni dan možganske kapi. Slovenska škofovska konferenca je določila, da bo opoldansko zvonjenje namenjeno ozaveščanju, da je zdravje Božji dar, za katerega moramo skrbeti in znati razumeti sporočila telesa, še preden nas bolezen s svojimi posledicami prehiti (previsok pritisk, holesterol...). Več na: https://katoliska-cerkev.si/molitev-ob-svetovnem-dnevu-mozganske-kapi
 • AKCIJA KARITAS: Manjša sveča, za sočloveka sreča: sodelavke Karitas bodo imele na razpolago sveče pred praznikom vseh svetih. S svojim darom tako lahko pomagate ljudem v stiski.
 • SKAVTI: Skavti v svoje skavtske vrste še vedno vabijo nove člane. Tukaj je najbližji steg v Zagorju. Kontaktna številka je na plakatu pred cerkvijo, informacije pa dobite tudi pri meni. Vabljeni otroci od 8. leta starosti naprej, in mladi. Odraslih skavtov žal še nimamo.
 • MOLITVE ZA RAJNE: Lahko še vedno naročite molitve za rajne. Očenaše za pokojne bomo molili 1. in 2. novembra ob 7:30 in 18h (oba dneva pri obeh sv. mašah).
 • JESENSKE DELAVNICE NA ŠKOFIJSKI GIMNAZIJI (ŠKG)

  Ob 25-letnici ponovnega delovanja ŠKG v Šentvidu pri Ljubljani ta ustanova za učence 8. in 9. razreda prireja brezplačne raziskovalno - ustvarjalne delavnice in sicer v ponedeljek, 29. oktobra, in torek, 30. oktobra, od 9h do15h. Prijave preko spletne strani: http://www.stanislav.si

 • ROMANJE V RIM: Na seji ŽPS smo se dogovarjali, da bi spomladi romali v Rim, da bi tam obiskali našega rojaka g. Gregorja Celestina, ki tam študira. Podrobnosti zdaj še niso znane, veliko je odvisno tudi od števila zainteresiranih. Povem pa dovolj zgodaj, da boste začeli razmišljati o tem in se odločati.

 

 • GLAVNI LETNI ROMARSKI SHOD V ČAST FATIMSKI MARIJI (13. 10.): V soboto, 13. oktobra, bomo imeli glavni letošnji romarski shod v čast Fatimski Mariji. Ob 17h bo molitvena ura, ki naj bi jo vodili Otroci Brezmadežne iz Trbovelj (lahko da se bo molitvena ura zaradi višjih razlogov pričela malo kasneje). Ob 18h bo sv. maša, ki jo bo daroval g. Franc Rataj, novi vizitator (predstojnik) Misijonske družbe - lazaristov. (G. Rataj je tudi velik častilec Marije - Brezmadežne.) Po sv. maši bo, če bo le Bog dal vreme, procesija z Marijinim kipom in lučkami. Lepo ste povabljeni, da z veseljem nadaljujemo to tradicijo tudi po fatimski stoletnici: lepo povabljeni k udeležbi, tudi mladi in otroci! Pel bo naš domači otroško - mladinski pevski zbor. (Lansko leto smo imeli glavni romarski shod v maju, ker smo oktobra imeli vseslovensko praznovanje v Stični. Letos imamo shod spet v oktobru.). Vabljene tudi narodne noše!
 • Romarje bi radi pogostili. Zato ste lepo naprošeni za pecivo. Prinesite ga v soboto dopoldne (do 13. ure).
 • RITEM SRCA je festival sodobne krščanske glasbe. Vabljeni (zlasti mladi) na Ritem srca 2018, ki bo v četrtek ob 19:30 v športni dvorani OŠ Alojzija Šuštarja oz. v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu pri Ljubljani.
 • TEDEN ZA ŽIVLJENJE, ki bo potekal od 7. do 14. oktobra, in sicer pod geslom: "Studencev močnih, čistih sem željan" (France Balantič). Organizatorji pravijo: Radi bi, da bi v žeji srca vsi in še posebej mladi zajeli iz Izvira, iz studencev, ki žuborijo v večno življenje. Več na: http://www.gibanjezazivljenje.si
 • ROMANJE NA BREZJE (21.10.): V okviru škofijskega razporeda prošenj za nove duhovne poklice je naša dekanija za romanje na Brezje na vrsti na tretjo nedeljo v letošnjem oktobru. Na Brezje bomo torej poromali v nedeljo, 21. oktobra, popoldne. Točna ura odhoda bo znana en teden pred romanjem (ker se bomo najbrž povezali s katero od sosednjih župnij). Upoštevajte, da bomo startali že zelo zgodaj popoldne. Predvideno pa je, da bomo romarje pobrali tako v kisovški župniji (na Lokah pred cerkvijo) kot tudi v Šentlambertu. Prijave že pobiramo (osebno ali po telefonu 03-567-11-06). (Glavni namen romanja je prošnja za duhovne poklice. Lahko pa imate tudi svoje osebne namene.)
 • MESEC ROŽNEGA VENCA: Mesec oktober je mesec svetega rožnega venca. Spodbujam vas k redni molitvi rožnega venca po domovih kot družinsko, zakonsko ali osebno molitev, vsaj kako desetko; idealno pa je, če zmolimo cel rožni venec.
 • Ker se je dan skrajšal, bodo večerne sv. maše po tradiciji od 1. 10. dalje ob 18h.
 • STARO:
 • DIAKONSKO POSVEČENJE: V soboto, 6. 10., popoldne ob 15h bo v Šentvidu pri Ljubljani diakonsko posvečenje. V diakona bodo posvečeni trije kandidati za duhovništvo s področja naše ljubljanske nadškofije.
 • Radio Ognjišče in frančiškani z Brezij vabijo na Dan rožnega venca, ki bo v nedeljo, 7. oktobra, na praznik Rožnovenske Matere Božje. V baziliki Marije Pomagaj bo ob 15h molitev veselega in svetlega dela rožnega venca, ob 16h bo sveta maša škofa Franca Šuštarja in po maši molitev žalostnega in častitljivega dela rožnega venca. Pridite, molimo!
 • 24. 9.: GOD BL. ANTONA MARTINA SLOMŠKA: blaženi škof Anton Martin Slomšek, je zavetnik učiteljev, vzgojiteljev in katehetov, zavetnik kmetov in slovenskega kmetijstva in kmetijskega slovstva ter zavetnik nove evangelizacije.

 • SREČANJE STAREJŠIH: V soboto, 29. 9., bomo imeli srečanje starejših in invalidnih bratov in sester. Srečanje bo v učilnici pod cerkvijo, tako da lahko pridejo tudi tisti, ki gredo težko po stopnicah. Zbiranje se bo pričelo z zbiranjem in molitvijo rožnega venca ob 15:30. Takrat bo tudi možnost spovedi v pisarni. Sv. maša, ki bo prav tako v učilnici, se bo pričela ob 16h. Daroval jo bo kolovraški župnik g. Tone Humar. Med sv. mašo bo možno prejeti zakrament bolniškega maziljenja. Po maši bo še kratko druženje. Srečanje organizira in vabi naša Župnijska karitas. Obvestite še koga. Če je kje problem prevoz, sporočite, saj bi najbrž lahko pomagale sodelavke Karitas.
 • Večerne maše bodo do konca septembra še ob 19h, potem pa jih bomo prestavili na 18. uro.
 • Ministrantske vaje bodo v petek, 28. 9., zvečer po sv. maši.
 • V župnijskem listu je tudi vabilo na Brezje, kamor bomo poromali 21. oktobra popoldne. Ura odhoda še ni znana, ker se bomo verjetno povezali s kakšno od sosednjih župnij. Lahko da bomo startali že kmalu po 12. uri. Lahko se že prijavite.
 • STARO:
 • V petek, 21. 9., bomo obhajali mednarodni dan miru, in sicer v sklopu Evropskega leta kulturne dediščine 2018. Evropske institucije in tudi Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije so podprli predlog, da bi po vsej Evropi ob istem času zvonili vsi zvonovi. Predlog seveda podpirajo tudi naši škofje. Zvonili bomo torej v petek zvečer za 15 minut med 18. uro in 18:15. Simbolično dejanje je namenjeno predvsem obeležitvi 100-letnice konca 1. svetovne vojne. Pobuda želi biti poziv vsem Evropejcem: da se grozote vojn ne bi več ponovile in da bi se zavedali, kako dragocena dobrina je mir. Zvonjenje bo torej v petek zvečer, molitveno uro za mir bomo imeli v četrtek zvečer, sv. mašo za mir pa v sredo zjutraj.
 • V nedeljo, 23. 9., bomo obhajali nedeljo svetniških kandidatov naše ljubljanske metropolije, med katerimi je letos v ospredju škof in misijonar Friderik Baraga, glavni junak letošnjega oratorija (ob 150-letnici njegove smrti), zato bo slavje danes teden popoldne v Trebnem. Bo pa danes teden tudi Slomškova nedelja ob bližajočem se godu bl. Antona Martina Slomška.
 • Kapucini obhajajo 50-letnico smrti sv. p. Pija in hkrati 100-letnico, kar je prejel stigme - Kristusove rane. Ob tej priložnosti bodo imeli seminar v Škofji Loki.
 • Pevski zbor pa bo pričel z vajami v nedeljo, 23. septembra, ob 9:30. Pevski zbor prav tako vabi nove člane: nove pevke in pevce, zlasti iz vrst osnovnošolcev. Potreben je seveda, posluh.
 • Tisti, ki ste bili na oratoriju v glineni delavnici, pridite v učilnico po izdelke.
 • - Srečanje za starejše in bolne bomo imeli predvidoma na zadnjo soboto v septembru (29. 9.) popoldne. Točna ura bo sporočena naknadno. Vabi Župnijska karitas! Nagovorite vaše starejše. Sv. mašo načrtujemo spodaj v učilnici, da bo laže dostopno za vse.

 • Naslednji mladinski verouk bo v petek, 21. septembra.

 • Naslednje ministrantske vaje bodo v petek, 28. septembra.

STARO:

 

15. 8. - V sredo je največji Marijin praznik: Marijino vnebovzetje. Sv. maši bosta tako kot ob nedeljah: 7:30 in 10:30. Pri obeh sv. mašah bomo obnovili posvetitev slovenskega naroda Božji Materi Mariji. - Slovesna nadškofova maša bo ta dan na Brezjah ob 10. uri.

18. 8. - V soboto bomo imeli romarski shod v čast Fatimski Mariji. Ob 18h bo molitvena ura, ob 19h pa sv. maša, ki jo bo daroval novomašnik Matic Lesjak. Lepo povabljeni!

Glede romanja k novi Štifti: 13. 8. (ponedeljek)–15. 8. (sreda): Romanje se bo pričelo v ponedeljek, 13. avgusta s sveto mašo ob 6.00 v župnijski cerkvi v Zagorju z blagoslovom romarjev (zaradi razmer s čemšeniško cerkvijo to tam še vedno ni mogoče). Avtobus bo po tej maši romarje odpeljal proti Prvinam, od koder boste nadaljevali romanje peš.

VPIS K VEROUKU: Vpis v prvi razred bo v ponedeljek, 27. avgusta, od 18h do 18:45 ali po dogovoru. Po nedeljskih mašah je vpis možen samo, če je župnik doma.

POLETNO BRANJE: Ognjišče predlaga dobre knjige za poletno branje. Prav tako tudi Družina, Emanuel in druge katoliške založbe.

 

 ŠKOFIJSKI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE bo na praznik Marijinega rojstva, v soboto, 8. septembra, na Brezjah pod geslom: “Prižigaj luč vere!” Molitvena ura se bo pričela ob 9h, sv. maša pa ob 10. uri (10:30 je bila dezinformacija!).

 •  
 • STARO:
 • V nedeljo, 5. avgusta, bomo pri nedeljski maši ob 10:30 imeli posebnega gosta: V naši sredi bo novomašnik Janez Barborič. Janez prihaja iz župnije Šmarjeta, kjer smo bili 19. 7. letos z otroki na oratorijskem izletu. V Šmarjeti je g. Janez letos 24. junija imel novo mašo. Ker je član Neokatehumenske poti, je bil bogoslovec v Misijonskem semenišču v Pulju. Je brat naše katehistinje Jerneje.
 • 3. 8. - V petek je prvi petek in bom obiskal nekatere bolne in starejše. Zvečer pa vsi povabljeni k sv. maši.
 • 4. 8. - V soboto je prva sobota: zvečer bo prvosobotna pobožnost. Premišljevanje rožnega venca bi vključili kar med rožni venec, ki ga molimo pred sv. mašo in se bo pričel ob 18:30. Sv. maša v soboto se bo izjemoma pričela šele ob 19:15.

 

ZAHVALA: Po končanem oratoriju se iskreno zahvaljujem vsem, ki ste kakorkoli pomagali: od peke peciva, pizz in palačink do košenja trave. Bog povrni! Zlasti hvala animatorkam in animatorjem za vodenje oratorija. Bog povrni vsem skupaj in vsakemu posebej. Zahvala velja tudi gasilcem PGD Loke za vso pomoč in vsem dobrotnikom. Ostalih ne bom našteval. Bog povrni in Bogu hvala!

POMOČ NA DOMU: Naša Karitas je na tem področju zelo šibka, zato svetuje, da se starejši poslužujejo pomoči na domu, ki jo organizira DSO Izlake. Na razpolago so posebne zgibanke. Gre za razvoz hrane starejšim in drugo pomoč na domu. Ponudba je ugodna, ker akcijo delno sofinancira Občina Zagorje ob Savi. (Samo svetujemo.)

 

 • ORATORIJ 2018 - V ponedeljek 16. julija, pričenjamo oratorij, ki bo potekal bo med 16. in 20. julijem, in sicer o misijonarju škofu Frideriku Baragu. Pričetek oratorija je vsak dan ob 9h, zaključek pa prve tri dni ob 15h, v četrtek in petek pa kasneje. Otroci naj v ponedeljek ob prihodu na oratorij animatorjem na stojnici povedo, katero številko majice običajno nosijo (6, 8, 10, 12, XS, S, M, L...). Naknadno smo se namreč odločili, da bodo otroci prejeli oratorijsko majico v spomin. S sabo naj imajo opremo proti soncu (kremo, zaščitno kapico) in naj pijejo veliko tekočine.  V četrtek je predviden oratorijski izlet v neznano, s katerega se bomo vrnili kasneje (predvidoma do 17h.) Slovesni zaključek oratorija bo v petek, 20. julija, s sveto mašo ob 16h, ki jo bodo otroci počakali na oratoriju - v župniji. K tej maši vsi lepo vabljeni, zlasti starši oratorijskih otrok. - Oratorij priporočam v molitev, hkrati pa se zahvaljujem vsem tistim, ki kakorkoli pomagate.

   

 

- V nedeljo, 1. julija, bodo imeli novo mašo v Zagorju, in sicer popoldne ob 14h. Novomašnik br. Miro Pavšek vas vse lepo vabi na novo mašo.

 

- Med škofijskimi novomašniki drugih škofij velja posebej omeniti novomašnika Janeza Barboriča iz Šmarjete, saj je brat naše katehistinje Jerneje. Novomašnik Janez je študiral v Misijonskem semenišču v Puli kot član Neokatehumenske poti in je že tam bil posvečen v duhovnika, in sicer v soboto, 9. junija. Je duhovnik novomeške škofije, ker vanjo spada po svojih koreninah. Novo mašo pa ima danes v Šmarjeti. Upam, da ga bomo lahko preko poletja povabili tudi v našo župnijo za kako sv. mašo.

 • Predvsem pa povabljeni k molitvi za nove duhovnike in k veselju, da nas Bog še vedno obdarja z duhovnimi poklici.
 • Posebej pa opozarjam na nedeljo Slovencev po svetu, ki bo 1. 7., na prvo v juliju. Prav je, da se spomnimo naših rojakov, razkropljenih po svetu, zavedajoč se, da tudi oni pričujejo za slovenstvo sredi tujine.
 • Še se lahko prijavite na oratorij, ki bo od 16. do 20. julija. Na prijavnici piše, da so prijave do 1. julija.
 • VEROUK: Z veroukom smo zaključili. Vendar pa: Bog ne gre na dopust. Tudi med počitnicami mislimo na Boga, hodimo k sv. maši, itd.
 • ORATORIJ: na razpolago so prijavnice za oratorij, ki bo od 16. do 20. julija 2018 v naši župniji. Po vpogledu v arhiv smo opazili, da bo letošnji oratorij deseti po vrsti, odkar ga obhajamo neprekinjeno. (Prvi oratorij v nizu vsakoletnih oratorijev smo imeli leta 2009. Čisto prvi oratorij v naši župniji pa naj bi bil sicer leta 2003.) Na razpolago so prijavnice. Prijavite se čimprej. Oratorij in priprave nanj priporočam v molitev.
 • STARO:

 • Pričeli smo mesec junij, ki je posvečen Jezusovemu Srcu, zato pri delavniških sv. mašah prebiramo vrtnice, ki jih je napisal oz. zbral p. Tomaž Podobnik, velik častilec Božjega usmiljenja.
 • 8. 6. - V petek je praznik Jezusovega Srca,  Sv. maša bo zvečer ob 19h.
 • 9. 6. -v soboto pa praznik Marijinega brezmadežnega Srca. To je za našo župnijo seveda velik praznik. Sv. maša bo zvečer ob 19h
 • 10. 6. - v nedeljo bomo zato obhajali žegnanje: praznovanje zavetnika oz. zavetnice naše župnije, ker je to nedelja po prazniku Marijinega Srca. Sv. maši bosta po nedeljskem razporedu.
 • SVETO REŠNJE TELO (31. 5.): V četrtek je torej zapovedani praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi, praznik, ki nima stalnega datuma, zato se zelo rado zgodi, da ga zgrešimo. Praznujemo ga približno 2 meseca po veliki noči oz. natančno na četrtek po nedelji Svete Trojice. Sv. maša bo tudi zjutraj ob 7:30, če slučajno kdo ne bi mogel priti zvečer. Večerna maša bo ob 19h. Po večerni sv. maši bo tudi procesija s 4 postajami pri 4 oltarjih. Lepo lepo povabljeni. Prvoobhajanci bi lahko posipali cvetje pred Najsvetejšim. - V četrtek ne bo verouka. Pred sv. mašo v ćetrtek ne bo molitvene ure.
 • V četrtek, 31. maja, bomo zaključili šmarnično pobožnost, v petek, 1. junija, pa bomo pričeli pobožnost vrtnic v čast Jezusovemu Srcu.
 • V petek, 1. junija, je prvi petek: povabljeni k maši in zakramentom. V petek bom tudi obiskoval bolne in starejše.
 • V soboto, 2. junija, pa bo prva sobota, prav tako povabljeni k pobožnosti.
 • Z veroukom za birmance in birmanke smo zaključili. Spričevala bodo dobili ob priliki. - Z ostalim veroukom bomo zaključili v tednu med 11. in 15. junijem.
 • STARO:
 • 27. 5.: Na nedeljo Sv. Trojice bomo imeli prvo sveto obhajilo, in sicer ob 10:30. K prvemu sv. obhajilu bo pristopilo 13 otrok, ki so večinoma iz 3. razreda.
 • V četrtek, 24. 5., ob 17h bomo s prvoobhajanci imeli prvo sveto spoved. Ob istem času pa boste lahko spoved opravili tudi starši. V četrtek ob 17h bo na razpolago tuj spovednik - za starše. Staršem spoved zelo priporočam, razen seveda, če nimate urejenega zakona (v tem primeru ne pristopajte k spovedi, da ne bo nepotrebne zadrege...).
 • Na prvo sv. obhajilo se želimo čimbolje pripraviti. Poleg spovedi naj prvoobhajanci pridejo k šmarnicam v ponedeljek, sredo in petek. (v ponedeljek pred sv. mašo, v sredo in petek pa po sv. maši). Prvoobhajance in njihove družine priporočam v molitev.
 • V tem tednu bo v Sloveniji potekalo Jerihonsko bdenje. To pomeni 7 dni in noči neprekinjenega češčenja Svetega Rešnjega Telesa s točno določenimi nameni. Češčenje poteka v kapeli centra Živi na polno v Ljubljani.
 • (Za češčenje v Ljubljani se lahko prijavite preko spleta http://zivinapolno.com/jerihonsko-bdenje )
 • V naši župniji se bomo temu češčenju oz. molitvi pridružili na daljavo: imeli bomo češčenje - bdenje - v četrtek, 24. 5., od 18h do 19h. Molitveni nameni pa so: za zaščito življenj spočetih otrok, za blagor slovenskih družin, za duhovno prenovo Slovenije - s pravičnim političnim vodstvom in za osebne namene udeležencev.
 • Škofje nas vabijo tudi k molitvi za domovino pred volitvami.
 • 27. 5.: Naslednjo nedeljo popoldne bo Grozdetov shod na Zaplazu - ob godu bl. Alojzija Grozdeta (ob 15h molitvena ura, ob 16h pa sv. maša).
 •  
 • STARO:
 • V nedeljo, 20. maja (50 dni po Veliki noči) je binkoštni praznik, ko se spominjamo prihoda Svetega Duha na apostole in prosimo, da bi prišel tudi danes na vse nas in na celotno družbo in celotno stvarstvo.
 • Ponovno vabljeni tudi k šmarnicam, ki jih obhajamo v maju, zlasti prvoobhajanci in prvoobhajanke.
 • Ob krajevnem prazniku smo prejeli kar dve vabili: osrednje praznovanje bo v petek, 18. maja, ob 19h v Domu kulture.
 • Povabljeni pa smo tudi na koncert z naslovom Združeni v pesmi, ki bo v soboto ob 19h v Domu kulture v Kisovcu. To bo koncert ob 40-letnici pobratenja med Rudarskim pevskim zborom Loški glas in Moškim pevskim zborom Fran Venturini. Poleg omenjenih dveh zborov bo nastopil tudi MePZ Ladko Korošec. Lepo povabljeni!
 • Zaradi teh dveh vabil bodo šmarnice v petek in soboto ob neobičajnem času.
 • PRVO SVETO OBHAJILO bo v nedeljo, 27. maja, ob 10:30.

STARO:

V torek, 8. maja obhajamo obletnico posvetitve ljubljanske stolnice. V soboto, 12. maja, pa obhajamo obletnico posvetitve kisovške cerkve.

 • V ponedeljek, 7. maja, bo seja ŽPS, in sicer s pričetkom ob 19:45.
 • V četrtek, 10. maja, bo praznik Gospodovega vnebohoda. Sv. maša bo samo zvečer ob 19h. Prej bo molitvena ura. Verouk v četrtek kljub prazniku bo.
 • V soboto, 12. maja, bomo imeli romarski shod v čast Fatimski Materi Božji. Ob 18h bo molitvena ura, ob 19h pa sv. maša, ki jo bo daroval g. Miro Šlibar, lurški kaplan in bolniški duhovnik. Prepeval bo mešani cerkveni pevski zbor iz Skaručne, župnija Vodice. Lepo povabljeni. Hkrati bomo obeležili obletnico posvetitve naše cerkve.
 • V nedeljo, 13. 5., bomo imeli nabirko za socialno zavarovanje duhovnikov. Verjetno je tudi v vašem interesu, da smo duhovniki zdravstveno zavarovani. To se seveda ureja preko škofije, ki za zavarovanje prispeva tudi iz svojih lastnih virov. Verniki ste lepo povabljeni k velikodušnosti. Bog povrni že vnaprej!
 • Molitvena naveza za Karitas: Vabljeni ste, da molite za ljudi v stiski, za dobrotnike in sodelavce Karitas. Ustanavlja se posebna molitvena zveza Karitas. Kdor je pripravljen vsak dan zmoliti eno desetko v ta namen, je povabljen, da se uradno prijavi v to zvezo pod okriljem Škofijske karitas Ljubljana s posebno prijavnico. - Če pa se nočete "vezati", pa lahko kljub temu kaj zmolite v ta namen.
 • ORATORIJ bomo imeli od 16. do 20. julija 2018. Prijavnice bodo na razpolago predvidoma še ta mesec.
 • Društvo prijateljev otrok Mavrica vabi otroke na počitnice na morje. Prednost imajo otroci, ki sicer ne bi šli na morje.

ŠMARNICE: V mesecu maju bomo obhajali šmarnice - Mariji v čast, in sicer ob delavnikih združeno s sv. mašo ob 19. uri. Prebirali bomo šmarnice o sv. Frančišku in Jacinti Marto, ki sta bila poleg Lucije fatimska vidca in sta najmlajša svetnika Katoliške Cerkve, ki nista mučenca. Lani ju je ob 100-letnici fatimskih dogodkov za svetnika razglasil papež Frančišek.

ROMARSKI SHOD v čast fatimski Mariji bo v soboto, 12. maja. Ob 18h bo molitvena ura, ob 19h pa sv. maša, ki jo bo daroval Miro Šlibar, lurški kaplan in bolniški duhovnik. Na koru bomo imeli goste: mešani cerkveni pevski zbor iz Skaručne. Na ta dan bomo obhajali ravno tudi obletnico posvetitve naše cerkve. Dvanajstega maja 1985 jo je namreč posvetil takratni nadškof Alojzij Šuštar.

 

MOLITVENA ZVEZA KARITAS: Vabljeni ste, da molite za ljudi v stiski, za dobrotnike in sodelavce Karitas. Ustanavlja se posebna molitvena zveza Karitas. Kdor je pripravljen vsak dan zmoliti eno desetko v ta namen, je povabljen, da se uradno prijavi v to zvezo pod okriljem Škofijske karitas Ljubljana s posebno prijavnico. - Če pa se nočete "vezati", pa lahko kljub temu kaj zmolite v ta namen.

VOLITVE - povabljeni ste tudi h goreči molitvi za domovino pred bližajočimi se volitvami. O, da bi vsi volilci spoznali, kako veliko odgovornost nosijo z volilno pravico. Če se ne udeležimo volitev, pomeni, da nam je vseeno, kaj delajo politiki, in v tem primeru tudi nimamo pravice kritizirati. Družbeni nauk Cerkve, pa tudi naša vest, nas pa kličeta k soodgovornosti in sooblikovanju naše družbe.

staro:

 • BLAGOSLOV KONJ IN PSIČKOV: v nedeljo, 29. aprila,  bo ob godu sv. Jurija blagoslov konj in psičkov, in sicer ob 12h na Golden Ranchu oz. poligonu Konjeniškega kluba Vajkard Valvazor na Lokah. Vabljeni vsi ljubitelji konj, psov in narave. (Organizatorji obetajo tudi pogostitev.)
 •  
 • Po slavju svete birme bi se rad zahvalil vsem, ki ste oblikovali tako lepo slavje. Poleg tega pa tudi hvala za vse priprave na birmo, zlasti staršem za čiščenje in ureditev okolice cerkve! Bog povrni in Bogu hvala!
 • Na razpolago so položnice: "Pomagajmo preživeti in živeti", s katerimi lahko pomagate Karitas oz. ljudem v stiski. Več na: http://www.karitas.si
 • staro:
 • V tednu pred sv. birmo še vedno poteka devetdnevnica pred sveto birmo, in sicer vsak večer ob 19h. Birmanci v tem tednu (ponedeljek, 16. april, in četrtek, 19. aprila) ne bodo imeli verouka, ker hodijo k devetdnevnici.
 • V ponedeljek, 16. aprila, bomo imeli srečanje birmancev, staršev in botrov z birmovalcem škofom Šuštarjem, in sicer ob 18. uri, sledila bo sv. maša ob 19. uri. Med sv. mašo bo gospod škof na razpolago za sv. spoved.
 • Srečanje za župnijske sodelavce: V ponedeljek, 16. aprila, po maši bomo imeli srečanje župnijskih sodelavcev s škofom Francem Šuštarjem, in sicer ob 20h (ali kako minuto čez). Srečanje bo izjemoma v Šentlambertu - skupaj s šentlambertskimi sodelavci.
 • V soboto, 21. aprila, bomo namreč imeli sv. birmo, in sicer ob 11. uri. Birmoval bo dr. Franc Šuštar, ljubljanski pomožni škof in generalni vikar, ki je hkrati tudi tukajšnji arhidiakon. Zakrament sv. birme bo prejelo 16 birmancev in birmank. Vabljeni k slovesnosti in k molitvi za birmanke in birmanca!
 • Posebno obvestilo za starše birmancev in birmank: Čiščenje cerkve je prestavljeno, in sicer ste za čiščenje predlagam četrtek ob 19:30. Generalka pred birmo pa je predvidena za petek zvečer po sv. maši.
   
 • Med 15. in 22. aprilom poteka teden molitve za nove duhovne poklice in za zvestobo in svetost poklicanih. Molili bomo pod geslom: Daj mi poslušno srce. Molitvena ura za duhovne poklice bo v četrtek eno uro pred sv. mašo, sv. maša pa v sredo zvečer.
 • Gospod župnik se zahvaljuje za pecivo, ki ste ga spekli za pevsko revijo preteklo nedeljo, in za vso organizacijo dekanijske revije. Bog povrni!
 •  
 • STARO:
 • V Kulturnem domu v Zagorju si je možno ogledati film Marijina zemlja, in sicer v torek, 10. aprila, in v nedeljo, 15. aprila, ob 19h. Lepo vabljeni v lastni režiji!
 • V četrtek, 12. aprila, se bo pričela birmanska devetdnevnica, in sicer ob 19h, in bo potem vsak delovnik ob 19h. Jasno je, da je za birmance in birmanke udeležba obvezna. Lepo povabljeni tudi starši in botri in vse župnijsko občestvo, da molimo za prihod Svetega Duha na naš mladi rod.
 • V soboto, 14. aprila, bomo imeli romarski shod v čast Fatimski Mariji, in sicer bo ob 18h molitvena ura, ob 19h pa sv. maša, ki jo bo daroval zagorski župnik Jani Tušak. Aprila po novem k nam priromajo Zagorjani. Lepo povabljeni tudi domači romarji. Marijansko  srečanje bo združeno z birmansko devetdnevnico.
 • V soboto, 14. aprila, ob 9h, bo srečanje prvoobhajancev in njihovih staršev oz. delavnica rožnih venčkov...

 

 • staro:
 • ROMARSKI SHOD IN SPOVEDOVANJE: V soboto, 17. marca, bomo imeli romarski shod v čast fatimski Materi Božji. Ob 17h bo molitvena ura, ob 18h pa sv. maša. Po tradiciji pridejo takrat k nam romarji iz župnij Čemšenik in Šentgotard. Sv. mašo bo daroval g. Drago Markuš, nekdanji čemšeniški župnik, ki pa še vedno župnikuje v Šentgotardu. Lepo povabljeni!
 • Na romarski shod posebej povabljeni tudi zato, ker bomo imeli že spovedovanje pred velikonočnimi prazniki. V soboto, 17. marca, od 17h naprej bomo namreč duhovniki spovedovali (eden ali dva dekanijska duhovnika in najbrž nekaj časa tudi domači župnik).
 • MATERINSKI DAN: Na 5. postno nedeljo, 18. marca, bomo po polenajsti maši imeli kratko prireditev kot praznovanje materinskega dneva. Matere, lepo povabljene! To praznovanje pripravljata naša župnijska Karitas in župnijski otroško-mladinski pevski zbor. (Ali bo kratek program tudi po jutranji maši, ta hip še ne morem obljubiti.) - Materinski dan bomo torej obhajali en teden prej, kot običajno, ker je točno 25. marca že cvetna nedelja.
 • V nedeljo, 18. marca, bo tudi papeška nedelja, ko se bomo spomnili izvolitve papeža Frančiška. Molili bomo zanj in se ob 5-letnici njegove izvolitve zanj Bogu zahvalili z zahvalno pesmijo.
 • OLJČNE VEJICE: Na tiho nedeljo bodo najbrž že na voljo oljčne vejice za cvetno nedeljo. Darovi bodo namenjeni za istrske župnije.
 • KRIŽEV POT molimo ob petkih v postu pol ure pred sv. mašo, se pravi ob 17:30.
 • IGRANI KRIŽEV POT bo v soboto, 24. marca, ob 17h v naši župnijski cerkvi. Pripravila nam ga bo kulturna skupina Rozalinda. Lepo vabljeni! (Še koga povabite!)

 

ŽUPNIJA MOTNIK in SKUPNOST MiR SLOVENIJA

vabita na srečanje z naslovom: KAKO NOSITI KRIŽ ŽIVLJENJA S POMOČJO HAGIOTERAPIJE?

STARO:

 • SREČANJE ZA STARŠE BIRMANCEV IN BIRMANK IN ZA BOTRE bo v petek, 9. marca, ob 18h v Jurijevem domu na Izlakah. Spregovorila bo Polona Vesel Mušič. Dekanijski duhovniki vas prosimo za zanesljivo udeležbo. Napravite to žrtev za svoje birmance in birmanke.
 • KRIŽEV POT: v petek pol ure pred sv. mašo bomo molili križev pot. Načeloma velja za vse petke v postu, razen za veliki petek.

 • TEČAJ PRIPRAVE NA ZAKON: V župnišču v Zagorju bo tečaj priprave na zakon potekal 24. - 25. febrauarja ter 3. - 4. marca 2018, vse dneve ob 19h. Papež Frančišek in cerkveno učiteljstvo poudarjajo pomen dobre priprave na cerkveno poroko.
 •  
 • STARO:
 • 23. 2. 2018: DAN MOLITVE IN POSTA ZA MIR: Papež Frančišek pravi: »Zaradi širjenja tragičnih konfliktnih situacij po različnih predelih sveta, vabim vse vernike na poseben Dan molitve in posta za mir, in sicer 23. februarja, na petek prvega postnega tedna. Namenili ga bomo predvsem za prebivalce Demokratične republike Kongo in Južnega Sudana. Kakor tudi ob podobnih drugih priložnostih vabim tudi ne katoliške in ne krščanske brate in sestre, da se pridružijo tej pobudi na način, ki je zanje najprimernejši. Vendar pa vsi skupaj«.
 • Ta teden (19. -23. 2. 2018) so zimske počitnice. To pomeni, da ne bo verouka.
 • ROMARSKI SHOD: V soboto, 17. februarja, bomo imeli romarski shod v čast Fatimski Mariji. Ob 17h bo molitvena ura, ob 18h pa sv. maša. Upam, da bo tudi priložnost za sv. spoved. V soboto je naša župnija na vrsti za molitev za domovino. Posebej se bomo spomnili tega pri molitveni uri, pa tudi pri sv. maši. Poleg tega ste povabljeni, da v soboto molite za domovino tudi doma - v imenu celotne Slovenije!
 • Na razpolago so tudi položnice z naslovom Ne pozabimo...  Gre za pomoč Karitas Jugovzhodni Evropi: od ljudske kuhinje v Sarajevu, do zdravil za Albanijo...
 • ZIMSKE POČITNICE bodo od 19. do 23. februarja. To pomeni, da takrat ni verouka.

   

 

 

 

 

STARO:

 • ROMANJE V ZAGORJE (27. 1.) Ob 50-letnici naše župnije bomo v soboto, 27. 1., imeli romanje v Zagorje. Organizirano bomo šli tja peš, in sicer čez Repnik. Izpred cerkve na Lokah bomo startali ob 15:30. Lahko pa pridete za nami z avtomobili. Sv. maša v Zagorju bo ob 17:30, in sicer nedeljska maša. Prav je, da s tem romanjem pokažemo hvaležnost zagorski župniji, ki si je s svojimi pastirji zelo prizadevala za versko življenje v Kisovcu že pred drugo svetovno vojno z ustanovitvijo ekspoziture na Lokah in potem v 60. letih s postavitvijo kapele v starem župnišču in z vnovično uvedbo bogoslužja v kapeli ter s prizadevanjem za ustanovitev župnije pri nas. Takratni zagorski duhovniki so si torej zelo prizadevali. Naj bo to romanje zahvalne narave; v prvi vrsti se bomo zahvalili Bogu za to našo mlado župnijo. Hkrati pa bomo - zlasti tisti, ki bomo šli peš, podoživljali tista leta, ko na Lokah ni bilo maše in ste peš hodili v Zagorje k sv. maši in k verouku (1956 - 1962).
 • Naslednjo nedeljo bo v naši cerkvi prepeval MePZ Ladko Korošec, in sicer pri sv. maši ob 10:30 in še nekaj pesmi po sv. maši. Lepo povabljeni!
 • NEDELJA SVETEGA PISMA (28. 1.): Vsako leto je zadnja nedelja v januarju nedelja Svetega pisma. Letos, ko si prizadevamo za prenos vere v družini, bo potekala pod geslom: Z Bogom v družini: "Kakor je svet ta, ki vas je poklical, bodite tudi sami sveti" (1 Pt 1,15). - V Ljubljani na Viču bo prihodnjo nedeljo popoldne ob 15h osrednje srečanje ob svetopisemski nedelji za našo nadškofijo, bo pa tam v tistih dneh potekal tudi svetopisemski maraton - branje Božje besede.
 • ŠKOFIJSKA GIMNAZIJA - DAN ODPRTIH VRAT: Škofijska klasična gimnazija in Jegličev dijaški dom v Šentvidu pri Ljubljani vabita na dan odprtih vrat v soboto, 27. januarja, od 8. ure dalje. Spoznali boste lahko pouk na gimnaziji, številne obšolske dejavnosti in pestro življenje v dijaškem domu. Lepo povabljeni, ne samo kandidati, pač pa vsi, ki vas zanima življenje v tem zavodu, kjer deluje tudi naš rojak g. Gregor Celestina.
 • VERSKI TISK: V mesecu verskega tiska prihaja edini katoliški tednik na Slovenskem - Družina - k vam s posebno kratkoročno ponudbo, da bi se lahko na lastne oči prepričali o kakovostnih verskih vsebinah v njem. Vljudno vas vabim in prosim, da vzamete s seboj zgibanke o tej ponudbi. Na zgibankah je tudi lepa molitev za družine, pa tudi naročilnica, s katero se lahko naročite na 10 številk Družine (polovico od teh desetih podarja založba). - Vam toplo priporočam. Verski tisk tudi sicer toplo priporočam.
 •  
 • TEDEN MOLITVE ZA EDINOST KRISTJANOV poteka med 18. in 25. januarjem. Za glavno temo so kristjani otočja Karibov izbrali svetopisemsko pesem, ki opeva osvoboditev in zmago nad zatiranjem, ki so ga Izraelci doživljali kot sužnji v Egiptu: "Tvoja desnica, Gospod, se je poveličala z močjo" (2 Mz 15,6). Zgodovina Karibov je namreč prav tako zaznamovana s suženjstvom. - Vabljeni k molitvi za edinost kristjanov! Pri mašah bomo prebirali posebne nagovore.
 • V petek, 19.1., je smrtni dan našega svetniškega kandidata Božjega služabnika Friderika Baraga, velikega slovenskega misijonarja med Indijanci. Letos obhajamo 150-letnico njegove smrti (19. januar 1868). Ko bo razglašen za blaženega, bo to najbolj verjetno njegov godovni dan.

STARO:

 • Prihodnjo nedeljo, 21. januarja, bomo imeli goste: po polenajsti maši bo Rudarski pevski zbor Loški glas zapel nekaj pesmi. Vesel sem, da so se ob 50-letnici župnije z veseljem odzvali našemu vabilu in obljubili, da pridejo.
 • Na zadnjo nedeljo v januarju, 28. januarja, pa bo v naši sredi pri polenajsti maši MePZ Ladko Korošec. Žal sta obe informaciji o teh dveh pevskih zborih (oz. mini-koncertih v naši cerkvi) izpadli iz župnijskega lista.

 

 • S škofijske gimnazije so že poslali plakat za bodoče srednješolce. Več informacij o tem pa prihodnjo nedeljo. - Prav tako na dan odprtih vrat vabi želimeljska gimnazija.
 • Kuverte za ofer. V arhivu sem našel dopis, s katerim se je to s kuvertami pričelo. Takratni zagorski župnik g. Anton Smrkolj je februarja 1967 sestavil pismo, s katerim se je obrnil na ljudi s prošnjo za sredstva za gradnjo nove cerkve. Ljudje naj bi darove dali v kuverto in jih oddali v kapeli - vsak mesec na nedeljo po petnajstem. - Seveda s to lepo tradicijo nadaljujemo...
 • Decembra smo imeli vizitacijo, ki jo je opravil g. škof Franci Šuštar, naš arhidiakon in generalni vikar. Opozoril je na nepravilnost v povezavi z nedeljskimi mašami: ena sveta maša v nedeljo dopoldne mora biti darovana za farane! Mi smo doslej večkrat naredili izjemo in je bila maša za farane darovana v neokatehumenski skupnosti v soboto zvečer. To pomeni, da bom odslej naprej za vsako nedeljo vzel samo po en mašni namen (vseeno je, ali za ob 7:30 ali ob 10:30). - Tako da tisti, ki "morate nujno imeti" sv. mašo na nedeljo, čimprej rezervirajte termin za mašo. Oz. z drugimi besedami: verjetno bodo eno leto imeli mašo na nedeljo eni, drugo leto pa drugi. Vem, da imate nekateri spet redno navado, da se ravno na nedeljo zberete skupaj in spoštujem take navade. Vendar pa se moje osebno mnenje glasi, da imamo več zasluženja za dušo pokojnega, če si vzamemo čas za sv. mašo med tednom. Na nedeljo smo že tako ali tako dolžni iti k maši in nimamo posebnega zasluženja, če gremo na nedeljo k maši. Če pa se potrudimo med tednom, pa imamo zasluženje. Tako da se ne bojte naročati sv. maš med tednom.
 • Otroci žal ne bodo smeli več igrati nogometa niti na novem župnijskem parkirišču niti pred cerkvijo. Do takšnega sklepa sem prišel, ker se je delala škoda in je bila žal prisotna tudi nesramnost.
 • Če kdo želi, lahko zadaj vzame trikraljevsko nalepko za na podboj vrat. Hvala tudi vsem, ki ste darovali dar za misijone ob trikraljevski akciji.
 •  
 • STATISTIKA VERSKEGA ŽIVLJENJA V NAŠI ŽUPNIJI ZA LETO 2017
 • Krsti: V letu 2017 je bilo v župniji Kisovec krščenih 10 otrok: 5 jih prihaja iz cerkvenega zakona, 2 iz civilnega zakona, 2 iz izvenzakonske skupnosti, 1 pa je nezakonski. Samo 4 otroci novokrščenci prihajajo iz domače župnije, 6 jih je bilo od drugod. Vsaj 2 naša farana pa sta bila krščena drugje. (V letu 2016 je bilo 7 krstov.)
 • Poroke: Iz naše župnije so v letu 2017 cerkveno poroko sklenili 4 pari. Samo ena od teh porok je bila sklenjena v domači cerkvi, ostale 3 so bile sklenjene drugje. Zanimivo, da je bila ena od teh 4 porok sklenjena ob 50-letnici civilne poroke. (V letu 2016 pa je bila samo 1 poroka.)
 • Pogrebi: Iz naše župnije smo imeli 14 cerkvenih pogrebov. Kar 9 od teh je bilo neprevidenih: to pomeni, da so umrli brez kakršnihkoli zakramentov v zadnjem letu svojega življenja. Najstarejši je umrl v 94. letu starosti, najmlajši pa v 65. letu starosti. (V letu 2016 je bilo 13 cerkvenih pogrebov.)
 • G. Fonzi Grojzdek vse lepo pozdravlja in se spominja tistih trenutkov, ko ste trpeli "porodne bolečine" ob rojstvu te naše župnije.
 • Zahvaljujem se vsem, ki ste pomagali pri proslavljanju 50-letnice župnije.
 • ROMANJE V ZAGORJE bomo ob 50-letnici župnije imeli v soboto, 27. januarja. Udeležili se bomo sv. maše, ki bo v zagorski cerkvi ob 17:30. Ura odhoda za tiste, ki bomo šli peš, bo oznanjena naknadno (upamo, da bo Bog dal primerno vreme!). Kdor ne bo mogel iti peš, naj pride za nami z avtomobilom ali kako drugače. To bo romanje k naši materni župniji, zato ste vabljeni, da se ga udeležite v čimvečjem številu. Področje naše župnije je namreč večinoma nekoč spadalo pod župnijo Zagorje. Ko bomo v Zagorje romali peš, se bomo skušali vživeti v kožo tistih naših faranov, ki so v letih 1956 - 1961 peš hodili v Zagorje k sv. maši in verouku.

 

STARO:

 • V nedeljo, 31. 12., bomo imeli slavje ob 50-letnici naše župnije. Ob 10:30 bo med nami g. nadškof Stanislav Zore, zato pridite v čimvečjem številu. Povabili smo tudi dušne pastirje, ki so od ustanovitve župnije delovali pri nas ali pa so bili za ustanovitev zelo zaslužni, poleg tega tudi dekanijske duhovnike in oba duhovna poklica, ki izhajata iz naše župnije. Povabljeni so tudi predstavniki Krajevne skupnosti in Občine Zagorje ob Savi.
 • V okviru praznovanja 50-letnice bo tudi koncert Komornega zbora Ave v naši cerkvi, in sicer na praznik sv. Treh Kraljev zvečer.
 • STARO:
 • V torek, 19. decembra, se bo sv. maša pričela normalno ob 18. uri. Otroci, ki imajo v dvorani prireditev v torek popoldne, naj pridejo k devetdnevnici, ko bodo pač lahko - po končani prireditvi. Če bi se slučajno zgodilo, da bi prihajali sredi maše, pazite, da boste vstopali čimbolj neopaženo.
 • V torek, 19. decembra, zaradi omenjene šolske prireditve verouk za 1. razred odpade; 2. razred pa prične 15. minut prej, to se pravi ob 15:45.
 • Ostale skupine imajo ta teden verouk normalno še ves teden, in sicer od vključno 4. razreda naprej bo spovedovanje.
 • Spovedovanje za odrasle je bilo že na romarskem shodu. Če bi še kdo rad opravil sv. spoved, bom na razpolago v četrtek med molitveno uro pred sv. mašo.
 • V soboto, 16. 12., zvečer bo romarski shod v čast Fatimski Mariji, in spovedovanje pred Božičem. Ob 17h bo molitvena ura in začetek spovedovanja, ob 18h pa sv. maša in začetek božične devetdnevnice. To bo uradno spovedovanje v naši župniji pred Božičem. Za spoved bosta na razpolago 2 spovednika.
 • Vabljeni, da obnovite naročnino na verski tisk. Letos, ko je bila na obisku Družina, vam zlasti Družino posebej priporočam.
 • Rad bi se zahvalil tistim, ki ste kidali sneg! Hvala tudi Miklavžu za njegove darove in vsem, ki ste organizirali miklavževanje.
 • Povabilo na duhovne vaje (konvivenca): Duhovne vaje bodo od petka, 15. decembra, popoldne ali zvečer - do nedelje, 17. decembra, v Nazarjah. Prijavite se pri meni.
 • Po končanem misijonu bi se rad zahvalil ekipi misijonarjev (katehistov) iz Neokatehumenske poti. Res, hvala vam, od srca, da ste si vzeli čas in prihajali v našo župnijo večer za večerom.
 • Bog povrni tudi škofu Franciju Šuštarju za vodenje te slovesnosti ob koncu misijona.
 • Hvala tudi kabelski televiziji ETV za oglaševnje misijona (ETV je vedno z nami!).

 

50-LETNICA ŽUPNIJE: v nedeljo, 31. decembra, ob 10:30 bo v naši sredi g. nadškof Stanislav Zore. - Na praznik sv. Treh kraljev, 6. 1., ob 19h pa bomo imeli koncert Komornega zbora Ave (glej zadnjo stran).

CELODNEVNO ČEŠČENJE bo letos izjemoma na soboto, 30. decembra. Sv. maši bosta ob 10:30 in 18h. Podroben razpored bo oznanjen naknadno.

ZAKONSKI JUBILEJI: Tisti pari, ki ste v preteklem letu obhajali okroglo obletnico cerkvene poroke, vabljeni na slovesnost 31. decembra ob 10:30.

VEROUK bo v Kisovcu potekal do 4. adventne nedelje. V Šentlambertu bo zadnjikrat verouk v petek, 15. decembra, v Čolniščah pa v torek, 19. decembra. Potem bodo božične počitnice do 6.1.

 

DOGODKI OB 50-LETNICI KISOVŠKE ŽUPNIJE

24. 12.: Obe božičnici, ki ju pripravlja Kulturna skupina Rozalinda na sveti večer, bosta v znamenju 50-letnice, zato se bosta pričeli zunaj, pred cerkvijo: ob 17:30 in 23:30.

31. 12.: Glavna slovesnost ob 50-letnici: v nedeljo, 31. decembra, ob 10:30 bo slovesna sv. maša, ki jo bo daroval g. nadškof Stanislav Zore. Slovesnost bomo združili z zakonskimi jubileji. Pari, ki ste v letu 2017 obhajali okorglo obletnico poroke (na 5 let), vabljeni, da se pridružite. Prej se seveda javite župniku. - V načrtu je, da bomo na slovesnost povabili tudi častne goste.

6. 1.: Sv. Trije Kralji:

 - ob 18h bo sv. maša, ki jo bo daroval Gregor Celestina.

 - ob 19h bo Koncert Komornega zbora Ave, in sicer v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni! Povabite tudi druge! Zaželeni prostovoljni prispevki!

V okviru 50-letnice župnije bo tudi romanje v “materno” župnijo Zagorje, in sicer v januarju ali februarju.

STAREJŠI, ki bi radi sprejeli obisk duhovnika in zakramente, ob Božiču, naj sporočijo.

BLAGOSLOV KONJ bo na praznik sv. Štefana, 26. decembra, ob 12h na poligonu KK Vajkard Valvazor oz. na Golden Ranchu na Lokah.

 

 • Če kdo od otrok ni dobil adventnega koledarja, ga še vedno lahko dobi!
 • MISIJON: Zaradi misijona bodo delavniške maše potekale zvečer. To pomeni, da bodo tudi ob sredah v času misijona sv. maše zvečer ob 18h. V času misijona birmanci in birmanke ne bodo imeli verouka, ker naj hodijo na misijon (med tednom vsaj 2-krat). - SPORED MISIJONA - tudi na tej isti strani čisto spodaj - KLIKNITE NA NASLOV MISIJON in se vam bo odprl spored!
 • PRAZNOVANJE SV. BARBARE V ZAGORJU: Sv. Barbaro bodo v Zagorju slovesno praznovali v nedeljo, 3. decembra, ob 18h, ko bo maševal pomožni škof Franc Šuštar. To bo začetek celonočnega in celodnevnega češčenja Svetega Rešnjega Telesa.
 • Po končanem beljenju se iskreno zahvaljujem vsem, ki imate zasluge za to, da je cerkev pobeljena in tudi temeljito počiščena. Bog povrni!

EVROPSKO SREČANJE MLADIH bo od 28. decembra 2017 do 1. januarja 2018 v Baslu v Švici. Srečanje poteka v duhu redovne skupnosti bratov iz Taizéja pod naslovom Romanje zaupanja na zemlji. Letošnje srečanje je 40. po vrsti. Evropskega srečanja mladih se vsako leto udeleži od približno 15.000 do več kot 30.000 mladih z vseh koncev Evrope, med njimi tudi veliko iz Slovenije. - V poštev pridejo mladi med 16. in 35. letom starosti. Prijave na društvu SKAM: http://skam.si

KISOVŠKA ŽUPNIJA PRED JUBILEJEM

Približuje se 50-letnica ustanovitve župnije Marijinega brezmadežnega Srca v Kisovcu. Pri tem moramo ločevati med ustanovitvijo župnije in izgradnjo cerkve. Cerkev je bila zgrajena precej kasneje, leta 1984, in posvečena 1985. Župnija pa je bila ustanovljena še v času, ko so (ste) se verniki zbirali še v starem župnišču. Župnija je skupnost vernikov, običajno vezana na neko ozemlje. Nadškof Jožef Pogačnik je ustanovno listino naše župnije podpisal 31. 12. 1967, v veljavo pa je stopila 1. 1. 1968. Za začasno župnijsko cerkev je razglasil takratno kapelo v starem župnišču na Lokah, nova župnija pa je bila ustanovljena na ozemlju, ki je prej pripadalo večinoma župniji Zagorje, nekaj malega pa je bilo prej pod župnijo Izlake in Čemšenik.

Glede na to, da sta v ustanovni listini zapisani obe letnici, bi 50-letnico župnije pravzaprav lahko obhajali čez celotno pastoralno leto 2017/18. Višek praznovanja bo na vsak način obisk nadškofa Stanislava Zoreta v naši župniji predvidoma v nedeljo 31. 12. 2017. V načrtu pa imamo tudi razne prireditve, med drugim koncert Komornega zbora Ave na praznik Svetih treh kraljev 6. januarja 2018 po večerni maši, pa tudi druge prireditve.

Slavje naj nam pomaga k hvaležnosti za svojo župnijo, hkrati pa naj našo župnijo poživi, da bo še bolj zaživela in da bodo tudi oddaljeni farani poživili svojo pripadnost župniji!

 •  

___________________________________________________________________________________________________

Župnik je vsako nedeljo dolžan opraviti mašo za farane, ki so mu zaupani.

Včasih v naši župniji na nedeljo izjemoma ni oznanjene maše za farane.

V tem primeru župnik nedeljsko mašo za farane daruje v neokatehumenski skupnosti pri nedeljski maši v soboto zvečer.